« Glazba
objavljeno prije 3 godine i 7 mjeseci
NAJAVE

Vatrogasna zabava idući petak u Boogaloou

Svi koji su bili na njihovim koncertima znaju da se ovaj audio-vizualni spektakl ne smije propustiti, a sutradan se ionako nitko ničega ne sjeća

Vatrogasci
Vatrogasci (Arhiva)
Više o

klub Boogaloo

,

Vatrogasci bend

Nakon potpuno sumanute fešte za Martinje, Vatrogasci se u petak, 18. rujna vraćaju u Boogaloo gdje su sad već postali redoviti gosti!

Svi koji su bili na njihovim koncertima znaju da se ovaj audio-vizualni spektakl ne smije propustiti, a sutradan se ionako nitko ničega ne sjeća.

Ulaznica u pretprodaji je 60, na ulazu će koštati 80 kuna. Mogu se kupiti preko sustava Entrio, na njihovim prodajnim mjestima ili preko ovog linka

Vatrogasci su hrvatski raznožanrovski glazbeni sastav osnovan 1991. godine u Zagrebu. Prva "vatrogasna" melodija snimljena je krajem iste godine pod nazivom "Vatrogasac Mirko".

Tiho (Tihomir Borošak) i Deki (Dean Parmak) kompanjoni u smislu studijskog rada, snimili su je tijekom jednosatne pauze dok su čekali sljedećeg klijenta. Pošto je trebalo pjesmu i otpjevati pozvali su Bubija (Vladimir Pavelić), tadašnjeg kolegu iz pratećeg benda Jasne Zlokić.

"Vatrogasac Mirko" je ubrzo postala najpresnimavanija pjesma među glazbenicima. Po njoj su Vatrogasci i dobili ime. Uslijedile su "Ritam iza denser", "Više-manje, manje-više" i "Ženićute". Nakon što su te četiri melodije napravile čudo, diskografska kuća "Euroton" ponudila se za izdavača te je u lipnju 1992. izašao prvijenac pod nazivom "Vatrogasna zabava vol.1". To je prvi i zadnji album na kojem su Vatrogasci djelovali kao trio. Dean Parmak radi privatnih razloga napušta band i ostaju samo Tiho i Bubi te snimaju još tri albuma. Tiho piše pjesme i aranžmane, a Bubi pjeva. Nakon četvrtog albuma (Vatrogasna zabava vol.4) Bubiju je dosadilo i potpisuje petogodišnji ugovor s Novim fosilima kao bubnjar i vokal.

Tiho nalazi novog pjevača Mladena Martinovića Dugog i s njime nastavlja vatrogasnu produkciju te su do danas snimili još osam albuma. Početkom 2007. Dugi napušta Vatrogasce radi privatnih obaveza, a Gugi (Goran Borošak) nastavlja kao novi (treći) vokal. Sastav je najpoznatiji po obradama pjesmama drugih autora te njihovom parodiranju, pretvarajući ih u narodnjačku glazbu. Uz obrade, sastav snima i autorske skladbe. Do sada su snimili 12 studijskih albuma te jedan kompilacijski.

http://vatrogasnazabava.com/

https://www.youtube.com/watch?v=uhQoWQwYljc

Facebook event

12.09.2020. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno