« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
EURO 2012.

Vatreni: Bit će teško, ali prolazimo u četvrtfinale

Darijo Srna, Luka Modrić i Ivica Olić izjavili su da iako je pred reprezentacijom težak posao, sigurno prolazimo u drugi krug Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini

ivica Olić vratio se u reprezentaciju
Više o

Luka Modrić

,

Ivica Olić

,

Darijo Srna

,

Vatreni

,

Euro 2012.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i Šahtara Darijo Srna, veznjak Tottenhama Luka Modrić i napadač Ivica Olić uvjereni su u prolaz 'Vatrenih' u drugi krug Europskog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini, javlja Hina.

Srna, Modrić i Olić su za Uefinu službenu internetsku stranicu (www.uefa.com) najavili prvenstvo naglasivši kako očekuju 'težak posao, ali i prolaz u četvrtfinale."

"Španjolska, Italija i Irska su vrlo jake momčadi, no Hrvatska je uvijek sposobna ostvariti pobjede protiv favorita," kazao je Srna, te dodao kako ispred naše ekipe stoje dva puta - lakši i teži.

"Lakši put je pobijediti Irsku, a potom u preostale dvije utakmice pokušati osvojiti bodove potrebne za prolaz, dok bi teži put bio kada bi protiv Irske ostali bez tri boda, a potom protiv Italije i Španjolske došli do situacije u kojoj pobjednik uzima sve."

Srna je kazao kako se hrvatska reprezentacija naučila na teži put jer smo EP izborili kroz kvalifikacije. "Međutim, dokazali smo da kada je najvažnije igramo najbolje," kazao je hrvatski kapetan.

Olić je naglasio kako su igrači iznimno motivirani kada igraju protiv reprezentacija kao što su Italija ili Njemačka. "Možda jer smo zemljopisno blizu njih, možda jer svi pratimo njihove lige, a možda i jer mnogo naših igrača igra u tim ligama. Sve to zajedno dodatno nas motivira," smatra napadač Bayerna.

Hrvatska je na posljednjem EURO-u 2008. u Austriji ispala u četvrtfinalu od Turske nakon šokantne završnice. 'Vatreni' su poveli u 119. minuti golom Ivana Klasnića, a izjednačio je Semih minutu kasnije. U lutriji jedanaesteraca slavili su Turci.

"Bio je to jedan od mojih najtežih poraza u karijeri. Taj poraz će uvijek ostati u našim glavama, no uzvratili smo Turcima u dodatnim kvalifikacijama za nadolazeće EP," prisjetio se Modrić, te dodao: "Imamo bolju momčad nego na EP-u 2008. godine, no to moramo dokazati na prvenstvu."

23.03.2012. 16:30:04
Novi komentar
nužno
nužno