« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
NAVIJAČKI NEREDI

Grčki savez drastično kaznio Panathinaikos

Susret između Panathinaikosa i Olympiakosa dva je puta prekidan zbog navijačkih nereda, drugo je poluvrijeme kasnilo gotovo sat vremena, a konačni je prekid uslijedio u 81. minuti

Fotografija vijesti
Više o

navijački neredi

,

panathinaikos

,

Olympiakos Volos

Oduzimanje pet bodova, četiri utakmice bez gledatelja i kazna od 250.000 eura epilog su navijačkih nereda na derbiju Panathinaikosa i Olympiakosa, zbog kojih je komisija grčke lige odlučila drastično kazniti domaćine, prenosi Hina.

Susret između Panathinaikosa i Olympiakosa dva je puta prekidan zbog navijačkih nereda, drugo je poluvrijeme kasnilo gotovo sat vremena, a konačni je prekid uslijedio u 81. minuti pri vodstvu gostiju od 1-0. Disciplinska komisija odlučila je kako će utakmica biti registrirana sa 3-0 u korist Olympiakosa.

Panathinaikosu su oduzeta tri boda u ovoj sezoni, te dva za sezonu 2012/13.

Nakon ovakve odluke, Olympiakos pet kola prije kraja prvenstva ima 10 bodova više od drugog Panathinaikosa i nalazi se nadomak svog 39. naslova prvaka.

Kazna izrečena Panathinaikosu je najteža u povijesti grčkog nogometa, a uslijedila je samo mjesec dana nakon naputka tamošnje vlade da se krene u žešći obračun s nogometnim nasiljem.

Iz Panathinaikosa su najavili žalbu o kojoj će se raspravljati sljedećeg tjedna.

U nedjeljnim neredima na Olimpijskom stadionu u Ateni ozlijeđeno je 20 policajaca, a uhićeno je više od 50 izgrednika koji su optuženi zbog posjedovanja eksplozivnih sredstava.

23.03.2012. 14:25:00
Novi komentar
nužno
nužno