« Život
objavljeno prije 13 godina
NAPOKON NEŠTO PAMETNO

Vatikan osniva internetski educentar protiv zlostavljanja djece

"Internetski edukativni centar surađivat će sa zdravstvenim ustanovama i sveučilištima kako bi se stalno reagiralo na probleme spolnog zlostavljanja"

Vatikan
Vatikan (Getty Images)
Više o

Vatikan

,

Crkva

,

zlostavljanje djeca

Rimokatolička crkva, često optuživana za skrivanje skandala spolne zloporabe, otvara internetski edukativni centar koji će pomoći u zaštiti djece od takva zlostavljanja, priopćila je u subotu Sveta Stolica,  prenosi Hina.

Sveta Stolica je objavila tu informaciju na novinskoj konferenciji u subotu, najavljujući međunarodnu konferenciju o spolnom zlostavljanju djece od strane svećenika koja će se održati u veljači iduće godine na rimskom papinskom sveučilištu Gregorianumu, uz pokroviteljstvo Crkve.

"Internetski edukativni centar surađivat će sa zdravstvenim ustanovama i sveučilištima kako bi se stalno reagiralo na probleme spolnog zlostavljanja", rekao je monsignor Klaus Peter Franzl iz muenchenske nadbiskupije.

Centar će pomagati biskupima i drugim crkvenim radnicima da provode smjernice Svete Stolice za zaštitu djece, a tekstovi će se objavljivati na njemačkom, engleskom, francuskom, španjolskom i talijanskom jeziku. "Želimo da ljudi znaju da smo ozbiljni u vezi s tim i da mislimo kako Crkva mora biti u središtu rješenja", istaknuo je ravnatelj tiskovnog ureda Svete Stolice, otac Federico Lombardi.

Lombardi je dodao da ova inicijativa nije lažno obećanje, već dugoročno rješenje na kojemu će se predano raditi, prenosi agencija Reuters. Sveta Stolica je prije dva mjeseca svim biskupima poslala naputak u kojemu kaže da iskorjenjivanje spolnog zlostavljanja djece među svećenicima mora biti njihova glavna zadaća.

18.06.2011. 20:04:00
Novi komentar
nužno
nužno