« Život
objavljeno prije 6 godina i 2 mjeseca
LOOL

Valentinovo ili korizma, koji je vaš izbor?

Još jedno slično preklapanje dogodit će se za nekoliko tjedana. Uskrs i dan za zbijanje šala i psina, 1. travnja, istog su dana

Čokolada ili pepeo?
Čokolada ili pepeo? (Arhiva)
Više o

Valentinovo

,

Čista srijeda

,

Pepelnica

Čista srijeda ili Pepelnica početak je korizme, četrdeset dana dugog razdoblja pokore i odricanja kojim se kršćani pripremaju za Uskrs. Prvi put od 1945. godine poklopilo se da korizma počinje na - Valentinovo.

Stoga, slijedi dilema - čokolada i šampanjac ili pepeo i nemrs? To je dvojba s kojom će se mnogi kršćani suočiti u srijedu.

Irsko-američke dijeceze u Sjedinjenim Državama često vjernicima dopuštaju izuzetke kada Dan svetog Patrika pada na Veliki petak i omogućuju im da jedu tradicionalnu usoljenu govedinu s kupusom iako bi morali nemrsiti.

Crkveni čelnici najavili su da takve iznimke na Valentinovo ne dolaze u obzir.

"Čista srijeda i Veliki petak jedina su dva dana u godini kada su post i nemrs obavezni", rekao je američki biskup Richard Malone u video poruci vjernicima.

"Oni koji su navikli slaviti Valentinovo neka to učine dan prije. Neka ga spoje s pokladnim utorkom", poručio je biskup.

Još jedno slično preklapanje dogodit će se za nekoliko tjedana. Uskrs i dan za zbijanje šala i psina, 1. travnja, istog su dana.

13.02.2018. 16:32:00
Novi komentar
nužno
nužno