« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
DRUGI KRUG

Uvjeti natječaja privatizacije brodogradilišta neće se mijenjati

Predstavnici sindikata izjavili su da im je ministar Popijač obećao da će tražiti osiguranje normalnih uvjeta za nastavak poslovanja brodogradilišta

(Davor Žunić/ Cropix)
Više o

sindikati

,

Ozren Matijašević

,

privatizacija brodogradilišta

,

Đuro Popijač

,

Vedran Dragičevć

Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač izvijestio je danas predstavnike sindikata koji djeluju u hrvatskim brodogradilištima da se u drugom krugu privatizacije obvezni uvjeti natječaja neće mijenjati, rekli su predstavnici sindikata nakon sastanka.

Zadovoljni smo što će se u drugom krugu privatizacije brodogradilišta zadržati dogovoreni uvjeti, jer je to najbolja zaštita nastavka djelatnosti i očuvanja radnih mjesta, izjavio je novinarima nakon sastanka predsjednik Hrvatske udruge sindikata Ozren Matijašević.

Želimo vjerovati da će privatizacija uspjeti, no Vlada mora predvidjeti i rezervnu varijantu za slučaj da ni drugi krug ne uspije, jer radi se o 7.500 radnih mjesta, istaknuo je predsjednik Sindikata metalaca Hrvatske Vedran Dragičević.

Sindikalci su od ministra Popijača zatražili da Vlada osigura normalne uvjete za nastavak poslovanja brodogradilišta do završetka privatizacije, a to znači jamstva za kredite koji će omogućiti nastavak proizvodnje i ispunjavanje obveza prema kooperantima i dobavljačima.

Po njihovim riječima, ministar Popijač im je obećao da će o tome razgovarati s ministrom financija Ivanom Šukerom i da tu ne bi trebalo biti problema. (hina/metro-portal)

02.02.2010. 18:09:28
Novi komentar
nužno
nužno