« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
RATKO KNEŽEVIĆ:

Utvrdit će se da su nalogodavci Pukanićevog ubojstva Subotić i Đukanović

Pukanić je u pisanju o duhanskoj mafiji pratio novinarski instinkt i to je napravio najbolje što je mogao, izjavio je bivši član crnogorske vlade

Ratko Knežević
Ratko Knežević (Boris Kovačev/Cropix)
Više o

Stanko Subotić Cane

,

ubojstvo Pukanića

,

Milo Đukanović

,

Ratko Knežević

,

duhanska mafija

Crnogorski poduzetnik Ratko Knežević u utorak navečer je, u interviewu beogradskoj televiziji B92, izjavio kako smatra da će se u istrazi o ubojstvu hrvatskog novinara Ive Pukanića na kraju utvrditi da su nalogodavci tog zločina crnogorski premijer Milo Đukanović i Stanko Subotić.

On je odbacio kao netočne tvrdnje Đukanovića da je Pukanić u talijanskom gradu Bariju svjedočio o sadržaju tekstova koje je pisao da bi ucjenjivao one o kojima je pisao.

Po njegovim riječima, Pukanić je u slučaju pisanja o "duhanskoj mafiji" pratio svoj novinarski instinkt i ta cijela afera nastala je zato što je on htio biti novinar i što je to uradio novinarski na najbolji mogući način na koji je to mogao.

Crnogorski ministar unutarnjih poslova i javne uprave Ivan Brajović početkom studenog rekao je da crnogorska policija provjerava sve moguće navode po kojima je "duhanska mafija" umiješana u ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franića.

Dodao je da su navodi Kneževića u medijima da je za Pukanićevo ubojstvo odgovoran duhanski kartel iza kojega stoji crnogorski premijer Milo Đukanović, potaknuli državno odvjetništvo da s njime (Kneževićem) "zatraži razgovor i ta je procedura u tijeku".

Knežević, koji je bivši član crnogorske vlade i Đukanovićev kum, nedavno je u Hrvatskoj svjedočio u istrazi ubojstva Ive Pukanića i njegovog suradnika Nike Franjića.

Zbog tih ubojstava, USKOK je nedavno podigao optužnicu protiv Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Slobodana Đurovića, Željka Milovanovića, koji je u pritvoru u Beogradu, te Bojana Gudurića, koji je u bijegu.

Istog dana kad i u Zagrebu, za isti zločin u Beogradu su optuženi Sreten Jocić, poznatiji kao Joca Amsterdam, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović. (hina/metro-portal)

25.11.2009. 00:36:51
Novi komentar
nužno
nužno