« Muškarci
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
OPREZ

Utječu li sjedala bicikla na impotenciju?

Do sada još nije bilo službenog istraživanja o tome utječe li vožnja bicikla na impotenciju već se o tome samo nagađalo

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (deviantart)
Više o

erektilna disfunkcija

,

bicikl

Najnovije istraživanje ispitalo je utječu li sjedala na biciklima  na erektilnu disfunkciju piše portal B92.  mjerenjem pritiska na arteriju koja snabdijeva penis krvlju.

Ispitanici su nosili specijalni senzor pritiska u hlačicama, kao i portabl monitor u ruksaku čime je mjeren stupanj do kog su ugrožene krvne žile, kao i veza između oblika sjedala i erektilne disfunkcije i impotencije.

Erektilna disfunkcija je vrlo čest problem kod muškaraca, a dijagnosticira se onim osobama koje nisu u mogućnosti održati erekciju tokom seksualnog odnosa. S druge strane, impotencija ima više veze s reproduktivnom moći nego samim seksualnim činom.

Dugotrajna i česta vožnja bicikla može dovesti do oticanja tkiva oko živaca i krvnih žila što dovodi do privremenih erektilnih poteškoća i osećaja neugodnosti u području genitalija. Ipak, stanje se obično vraća u normalu nakon određenog razdoblja odmora.

Trenirani biciklisti koji prelaze stotine kilometara tjedno voze na tvrdim, uskim sjedalima i obično ne osećaju nelagodu, jer je većina njihove snage i otpora koncentrirana na pedale, pa tako više poteškoća mogu imati amateri na čijim su biciklima sjedala uglavnom udobna i široka.

Istraživanje je pokazalo da oblik sjedišta različito utječe na muškarce, u zavisnosti od njihove anatomije, položaja tijekom vožnje i navika. Daljnja istraživanja bi trebala pokazati je li moguće napraviti univerzalno sjedalo koje bi svima odgovaralo.

Umanjiti mogućnost impotencije možete tako da radite pauze prilikom duljih vožnji ili vozite u podignutom položaju, isprobate različita sjedala kako biste pronašli ono koje vam najbolje odgovara, nosite hlačice posebno napravljene za biciklizam. Također dobro je da sjedalo bude namješteno pod blagim kutom prema dolje.

12.11.2011. 08:58:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Cinober
    12.11.2011. 12:43
    Bez veze, kak prije nije bilo impotencije dok su se ljudi masovno svakodnevno vozili?!
Novi komentar
nužno
nužno