« Seks
objavljeno prije 3 godine i 4 mjeseca
HE HE

Utječe li obrezanost na osjet?

O učinku obrezivanja na seksualnu osjetljivost dugo se raspravljalo, a autori studije se nadaju da će njihova otkrića potaknuti daljnja istraživanja na tom području

Nije frka
Nije frka (Arhiva)
Više o

obrezivanje

,

osjet

Muškarci s neobrezanim spolovilom ipak nemaju snažniji seksualni osjet od onih obrezanih, navodi se u novoj studiji kanadskih znanstvenika, koja tako proturječi široko rasprostranjenim vjerovanjima.

Istraživači s montrealskog sveučilišta McGill utvrdili su da su obrezani muškarci bili podjednako osjetljivi na dodir i bol na različitim stupnjevima seksualne uzbuđenosti kao i oni koji imaju prepucij. "Ova studija pokazuje da bi predrasude o razlikama u senzibilnosti penisa između obrezanih i neobrezanih muškaraca mogle biti neutemeljene", napisala je glavna autorica studije Kimberley Payne.

U studiji objavljenoj u časopisu The Journal of Sexual Medicine ispitana su četrdesetorica muškaraca od kojih je polovica bila obrezana. U ispitivanju osjeta pomoću senzora muškarce se pratilo na dvije točke na penisu i podlaktici dok su gledali erotske filmove, a termalnim prikazom se mjerilo seksualno uzbuđenje.

O učinku obrezivanja na seksualnu osjetljivost dugo se raspravljalo, a autori studije se nadaju da će njihova otkrića potaknuti daljnja istraživanja na tom području. Praksa uklanjanja prepucija u Kanadi bilježi pad svake godine, a 2005. je samo 9,2 posto muškaraca bilo obrezano.

05.02.2020. 21:44:00
Novi komentar
nužno
nužno