« Kultura
objavljeno prije 2 mjeseca i 27 dana
HUMANITARNO

Ususret životu u sjećanje na Helgu Vlahović Brnobić

Već tradicijski, svake se godine u organizaciji Lions kluba Kontesa Nera održava humanitarna manifestacija USUSRET ŽIVOTU u sjećanje na Helgu Vlahović Brnobić, a ove godine prikupljena sredstva doniraju se u projektu Violinmusic4all

Opereta Šišmiš
Opereta Šišmiš (Arhiva)
Više o

Helga Vlahović Brnobić

,

Violinmusic4all

Ova velika dama bila je poznata i kao velika humanitarka, stoga se svake godine prikupljena sredstva doniraju u dobrotvorne svrhe, a ove godine će biti usmjerna prema Europskom art centru Jastrebarsko za projekt Violinmusic4all.

Radi se o značajnoj svjetskoj inovaciji hrvatske violinistice i profesorice Renate Novoselec, koja predstavlja jedinstvenu metodologiju učenja sviranja violine za gluhe osobe te za djecu i odrasle osobe s mentalnim i fizičkim poteškoćama.

Velika je povezica ovogodišnje humanitarne donacije s Helgom Vlahović Brnobić je uz zdravlje i kultura, čiji je Helga bila veliki štovatelj, a poveznicu nalazimo i u violinama s obzirom na to da je njen otac bio violinist.

USUSRET ŽIVOTU održat će se u utorak 10.03.2020.g. u 20:00 sati, Mala dvorana KD V. Lisinski, operetom „ŠIŠMIŠ" J.Straussa, ml. u izvedbi Opere b.b. gdje nastupaju rovinjski bariton Ronald Braus te Lidija Horvat Dunjko, Ozren Bilušić i Zvonimir Ivanović, a režiju potpisuje Branka Cvitković, koja tumači i ulogu Frosha.

U samu priredbu uvesti će nas nastup mladih gluhih violinista projekta Violinmusic4all, kojima će se od prikupljenih sredstava kupiti električne violine s pojačalom.

Budite i vi dio ove priče, podržite humanitarni rad i uživajte u opereti i nastupu gluhih violinista.

10.03.2020. 10:01:00
Novi komentar
nužno
nužno