« Ekosfera
objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana
VEGANI

Ususret ZeGeVege festivalu uzbudljive vijesti dolaze iz V-Label

S više od 25 godina iskustva u certificiranju proizvoda i angažiranju stručnjaka iz područja upravljanja kvalitetom, V-Label je već dugo na čelu certificiranja veganskih i vegetarijanskih proizvoda u raznim industrijama

V-Label
V-Label (Prijatelji životinja)
Više o

V-Label

,

veganski proizvodi

V-Label, vodeći svjetski veganski i vegetarijanski zaštitni znak, teži svijetu u kojemu su veganski i vegetarijanski proizvodi rasprostranjeni, popularni i lako prepoznatljivi. V-Label je dosegao rekordno velik broj certificiranih proizvoda - od 15. srpnja 2024. ima više od 70.000 certificiranih proizvoda! To je značajno postignuće u povijesti V-Labela.

Ovaj rekordni broj naglašava sve veće povjerenje i pouzdanje koje proizvođači i potrošači polažu u standarde certifikacije koje postavlja V-Label. Osim toga, broj nositelja certifikata također je dosegao rekordni broj, s više od 4800 tvrtki čiji proizvodi sada nose V-Label i njegove mreže od 37 lokalnih partnerskih organizacija, čiji je zastupnik za Hrvatsku udruga Prijatelji životinja. I porast broja nositelja certifikata dokazuje široko rasprostranjeno prepoznavanje oznake V-Label.

„Ovaj uspjeh potvrda je naše predanosti pružanju lako razumljivih i transparentnih informacija potrošačima diljem svijeta. Oduševljeni smo što vidimo tako značajan porast broja certificiranih proizvoda. To odražava našu predanost pomaganju potrošačima i podržavanju proizvođača u isporuci sve raširenijih veganskih i vegetarijanskih proizvoda", rekao je Renato Pichler, osnivač V-Labela. 

Iz udruge Prijatelji životinja ističu da je zabilježen znatni porast zanimanja za veganske proizvode i u Hrvatskoj te se potrošači, bez obzira na njihove prehrambene navike, sve češće odlučuju za proizvode biljnog podrijetla i one koji nisu testirani na životinjama.

S više od 25 godina iskustva u certificiranju proizvoda i angažiranju stručnjaka iz područja upravljanja kvalitetom, V-Label je već dugo na čelu certificiranja veganskih i vegetarijanskih proizvoda u raznim industrijama uključujući prehrambene proizvode, kozmetiku i sredstva za čišćenje te neprehrambene proizvode. Certifikati su naširoko priznati i cijenjeni dajući jamstvo potrošačima i konkurentsku prednost proizvođačima.

Neki od hrvatskih proizvođača nositelja certifikata V-Label na svojim proizvodima, koji se mogu pronaći u trgovinama diljem Hrvatske, predstavit će se na ovogodišnjem 16. ZeGeVege festivalu održivog življenja, koji će se održati 6., 7. i 8. rujna na Europskom trgu u Zagrebu, u neprofitnoj organizaciji udruge Prijatelji životinja.

ZeGeVege svake godine privlači desetke tisuća posjetitelja te će i ove godine ugostiti mnoge tvrtke i restorane koji svojom proizvodnjom obogaćuju vegansku ponudu prehrambenih i neprehrambenih proizvoda na domaćem tržištu. Veganski proizvodi važni su za spas planeta Zemlje i zaustavljanje klimatskih promjena, štednju prirodnih resursa, kao i za očuvanje bioraznolikosti, a ujedno spašavaju životinje i mogu spriječiti nastanak mnogih bolesti današnjice. Ti raznovrsni proizvodi namijenjeni su svima, neovisno o prehrambenim navikama, i svakim danom njihova ponuda sve je raznolikija.

Za više informacija o V-Labelu i njegovim programima certifikacije posjetite www.v-label.com, a za više informacija o 16. ZeGeVege festivalu www.prijatelji-zivotinja.hr

19.07.2024. 11:13:00
Novi komentar
nužno
nužno