« Film
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
NAJAVE

Ususret jubilarnom 10. KIKI-ju

Djeca će dobiti mogućnost da nova znanja uobliče u svoje prve filmske kritike te će ujedno dobiti priliku aktivno sudjelovati u KIKI festivalu

KIKI film festival
KIKI film festival (Arhiva)
Više o

KIKI

,

festival filmova za djecu

Deseto, jubilarno izdanje međunarodnog festivala filmova za djecu KIKI održat će se u Zaboku od  4. do 8. listopada 2021. Bogat popratni program obilježit će i ovogodišnji, jubilarni 10. KIKI festival, a dio radionica započet će već u predfestivalskom razdoblju.

Edukativni program „Kako gledati film" za djecu od 10 do 14 godina u organizaciji Društva „Naša djeca" Zabok i udruge Gokul održat će se kao ciklus od tri besplatne radionice, svaka u trajanju od devedeset minuta.

Voditelj Radionice je filmski kritičar Nino Kovačić, koji će polaznike radioničkog ciklusa upoznati s osnovnim alatima za osviješteno gledanje filma. Na radionicama će polaznici dobiti kratki uvod u filmsku kritiku, upoznavanje filmskih izražajnih sredstava, gledanje odabranih filmskih primjera te njihovu analizu i interpretaciju.

Kroz gledanje i analizu odabranih filmova na radionici će se usvajati osnovna filmološka znanja o strukturi filmskog djela, vještine prepoznavanja i analize različitih filmskih izražajnih sredstava koje omogućuju kvalitetno gledanje filma kako bismo ga argumentirano kritički vrednovali.

Djeca će dobiti mogućnost da nova znanja uobliče u svoje prve filmske kritike te će ujedno dobiti priliku aktivno sudjelovati u KIKI festivalu - međunarodnom festivalu dječjeg filma u ulozi dječjeg žirija.

Prva radionica održat će se u četvrtak, 1. travnja 2021., u 17 sati, u Društvu „Naša djeca" Zabok.

Sljedeće dvije radionice planirane su za subotu, 3. travnja, u 10 sati i petak, 9. travnja, u 17 sati.

Facebook event 

28.03.2021. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno