« Žene
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
KISS ME

Učinite usne još više neodoljivima

Umjesto da idete na skupocjene operacije, uz malo šminke i pokoji trik vaše usne mogu izgledati predivno

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Shutterstock)
Više o

ruž za usne

,

šminkanje

,

usne

,

sjenilo za oči

,

sjajilo za usne

Mnogi će se složiti da je osmjeh najljepši dio lica, ali usne nimalo ne zaostaju za njim. Ako i vi želite uljepšati izgled usana, u slučaju da su tanke, pune ili nepavilne, uvijek postoje metode da to učinite i bez raznoraznih injekcija i operacija. Iskoristite šminku koju imate i učinite usne još privlačnijima za ljubljenje.

Ako imate pune usne

Mnoge vaše prijateljice vam vjerojatno zavide, no vi na primjer niste zadovoljne i smatrate da su tanje usne puno ljepše. Smatrate svoje usne prevelikima? Ne uzrujavajte se. Postoji jednostavan načina da učinite da izgledaju tanjima. Upotrijebite korektor (svijetli) i sjenilo za oči (bijelo):

  • Nanesite korektor preko vanjskih linija usana (gotovo do pola usne) i kad se pojavi razlika u boji na usnama, stavite tamnu nijansu ruža za usne - i preko dijela na kojem je korektor i preko ostatka usana.
  • Nanesite tanak sloj sjenila za oči posred usana i lagano ga proširite prema gore i prema dolje (da, preko nanesenog ruža)
  • Izbjegavajte korištenje sjajila za usne, naročito tijekom dana; bolja je opcija balzam za usne.

Ako imate tanke usne

Htjele biste imati usne kao Angelina Jolie, no to ne znači da se morate podvrgavati skupocjenim operacijama. Za sve postoji poneki trik. Pogledajte u svoju kolekciju šminke i potražite olovku za usne, sjajilo za usne i ruž za usne u svijetlom tonu:

  • Olovkom za usne povucite liniju malo dalje od prirodne granice između usana i kože i zatim nanesite ruž do te linije. Važno je da ne odete predaleko s povlačenjem linije olovkom.
  • Možda ste već naletjele na žene koje su okružile usne na tako loš način da se čini kao da imaju još jedna par usana! Zato se potrudite da ne odete u tom smjeru.
  • Tamni ruževi za usne neće vam pomoći ako imate tanke usne. Bolje je da koristite neki ruž svjetlijeg tona kako biste privukli pozornost na same usne, a ne na njihovu veličinu.
  • Zatim nanesite sjajilo; ono ostavlja dojam punoće

Ako imate „nepravilne" usne

U slučaju da vam je jedna usna tanja od druge, jednostavno iznad tanje usne olovkom za usne povucite liniju na način da dobijete otprilike istu veličinu s većom usnom. zatim taj prostor popunite ružom (vidi dio s tankim usnama). Ne zaboravite da je uvijek bolje stavljati svjetlije tonove ruža. Za povlačenje linije za izjednačavanje usana dobro će vam poslužiti i korektor, kao što je već rečeno u dijelu za pune usne.

Napomene

  • Nemojte pretjerivati sa šminkom oko očiju ako želite naglasiti usne
  • Sjajilo za usne trebate koristiti oprezno (najbolje ga je izbjegavati) ma koliko da ste lijepe
  • Pronađite svijetle ili tamnije tonove ruža za usne ovisno o vašem tenu. Ruž i ten moraju se slagati i odgovarati jedno drugom. U slučaju da tu pogriješite, nijedan od ovih savjeta vam neće pomoći.
11.03.2010. 17:00:00
Novi komentar
nužno
nužno