« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 4 godine i 1 mjesec
RECEPTI

Uskrsni ručak za pet - janjetina s mladim krumpirom

Pečena janjetina udomaćila se na blagdanskim stolovima diljem zemlje, pa evo jedan provjereno dobar recept

Pečena janjetina
Pečena janjetina (Arhiva)
Više o

janjetina

,

recepti

Janjetina s mladim krumpirom omiljena je poslastica za uskrsne blagdane - osim što je ukusna, mirisi koji se šire dodaju čaroliji još jednu nijansu.

Evo i sjajnog recepta kako bi vaša pečena janjetina bila slasna i ukusna:

Sastojci:

2 kg janjetine
750 gr mladog krumpira
60 ml maslinovog ulja
par češanja češnjaka
luk u ploškama
sol, papar
listovi svježeg ružmarina
žličica origana

prilog - povrće na pari - 2 mrkve, mala glavica cvjetače, mala glavica brokule

Priprema:

Janjetinu namažite maslinovim uljem, raspolovite nekoliko češanja češnjaka i namažite meso pa zataknite komadiće češnjaka u njega. Ostavite da stoji par sati, pa posolite i popaprite, pospite svježim ružmarinom i origanom.

Stavite u vatrostalnu posudu zajedno s lukom narezanim na ploške i mladim krumpirom nasječenim na veće komade, poklopite i pecite u pećnici koju ste zagrijali na 200 stupnjeva oko sat vremena. Povremeno podlijevajte s malo vode, a pred kraj možete dodati i pola čaše bijelog vina.

Izvadite, rasijecite i lijepo aranžirajte s krumpirima i povrćem koje ste kratko skuhali na pari.

Dobar tek!

12.04.2020. 09:15:31
Novi komentar
nužno
nužno