« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
DOBAR TEK!

Uskrsni ručak: janjetina sa začinima i mladim krumpirom

Janjetina je u većini krajeva neprikosnoveni vladar uskrsnog stola, pa donosimo jedan sjajan recept za polizati prste

Mirisna janjetina s povrćem
Mirisna janjetina s povrćem (FreeDigitalPhotos)
Više o

Uskrs

,

janjetina

,

pečena janjetina

,

najbolji recepti

,

recept za pečenu janjetinu

Janjetina s mladim krumpirom jelo je koje se najčešće nalazi na blagdanskom stolu za Uskrs, a mirisi ružmarina koji se šire kuhinjom izazivaju takvu glad da vam se čini da bi mogli pojesti sve što se stavi pred vas.

Evo i sjajnog recepta kako bi vaša pečena janjetina bila slasna i ukusna:

Sastojci:

2 kg janjetine
750 gr mladog krumpira
60 ml maslinovog ulja
par češanja češnjaka
luk u ploškama
sol, papar
listovi svježeg ružmarina
žličica origana

prilog - povrće na pari - 2 mrkve, mala glavica cvjetače, mala glavica brokule

Priprema:

Janjetinu namažite maslinovim uljem, raspolovite nekoliko češanja češnjaka i namažite meso pa zataknite komadiće češnjaka u njega. Ostavite da stoji par sati, pa posolite i popaprite, pospite svježim ružmarinom i origanom.

Stavite u vatrostalnu posudu zajedno s lukom narezanim na ploške i mladim krumpirom nasječenim na veće komade, poklopite i pecite u pećnici koju ste zagrijali na 200 stupnjeva oko sat vremena. Povremeno podlijevajte s malo vode, a pred kraj možete dodati i pola čaše bijelog vina.

Izvadite, rasijecite i lijepo aranžirajte s krumpirima i povrćem koje ste kratko skuhali na pari.

Dobar tek!

20.04.2014. 09:25:00
Novi komentar
nužno
nužno