Uskrsni recepti za blagdanski užitak
Sastavni dio uskrsnog doživljaja su i kolači, a mi ćemo vam predložiti dva koji nisu uobičajeni, ali se savršeno uklapaju u priču i, naravno, fini su za prste polizati
Uskrs je jedan od onih blagdana kad je dom pun mirisa i okusa, pa vrijedi na jednom mjestu prikupiti najbolje recepte naših baka kako bi i vaš blagdanski stol izgledao baš kao nekad, u vrijeme sretnog djetinstva.
Bojanje pisanica je priča za seber jer svaka obitelj ima neku svoju tradicionalnu varijantu, bile to boje iz trgovine ili domaće verzije s lupinkama od luka, ciklom i ostalim prirodnim bojama.
>> Bojanje jaja prirodnim bojama >>
No, kako jaja pucaju i pri kuhanju i pri bojenju, ostataka uvijek ima. Zato predlažemo jednostavan i slastan recept za jaja punjena pikantnim francuskim umakom, koja se mogu jesti u bilo koje doba dana.
Tradicionalan dio uskrsnog doručka je i slatki kruh, koji u Dubrovniku, Istri i Korčuli zovu sirnica, u Rijeci pinka, na području Zadra koristi se naziv pogača, dok je u kontinentalnim krajevima uobičajen naziv pinca. Uvijek se nosi na blagoslov, pa evo kako se radi savršena pinca.
Glavno jelo koje se u našim krajevima preferira je janjetina, a mi smo za vas isprobali recept koji vam neće oduzeti previše vremena, oko pola sata za pripremu, dok će ostali dio posla odraditi vaša pećnica, i ostaviti vam vremena za druge slastice - pečena janjetina s mladim krumpirom.
>> Uskrsni ručak: janjetina sa začinima i mladim krumpirom >>
Sastavni dio uskrsnog doživljaja su i kolači, a mi ćemo vam predložiti dva koji nisu uobičajeni, ali se savršeno uklapaju u priču i, naravno, fini su za prste polizati. Mrkva je za Uskrs najčešće u francuskoj salati, no ako je probate u finim muffinima, nećete požaliti. Goste također možete iznenaditi sjajnim desertom - napravite praline s likerom od jaja.
Želimo vam svima sretan Uskrs i pun stol delicija koje ste sami napravili.
Novi komentar