« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
AMSTETTEL

Uskoro se ruši zgrada u kojoj je monstrum Fritzl zlostavljao kćer

"Rado bih da se to dogodi pod okriljem noći", rekao je gradonačelnik Amstettena dodajući kako ne želi da rušenje kuće postane medijski spektakl

Fritzl u sudnici
Fritzl u sudnici (Getty Images)

Zgrada u kojoj je Austrijanac Josef Fritzl zatočio i zlostavljao svoju kćerku i djecu bit će srušena, objavili su u petak gradski dužnosnici, prenosi Hina. Fritzl (74), koji izdržava kaznu doživotnog zatvora, držao je svoju kćerku 24 godine zatočenu u podrumu kuće u stambenom kompleksu u gradu Amstettenu i s njome imao sedmoro djece.

Gradonačelnik Herbert Katzenburger izjavio je kako su gradske vlasti odlučile da zgradu treba srušiti, no datum još nije određen. "Rado bih da se to dogodi pod okriljem noći", rekao je gradonačelnik dodajući kako ne želi da rušenje kuće postane medijski spektakl. Stravična priča o Fritzlovu zlostavljanju izazvala je šok diljem Austrije i svijeta kada je slučajno otkrivena u travnju 2008. Rušenje zgrade predložio je lokalni sudac smatrajući da će, zbog tako strašne prošlosti, teško naći kupca. Preostali najmoprimci odselili su se nedugo nakon otkrića Fritzlova zločina.

21.01.2011. 20:46:00
Novi komentar
nužno
nužno