« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Uređuju se Dubravkin put i Krešićeve poljane

O kontroverznim sanacijama govorilo se danas u zagrebačkom Gradskom poglavarstvu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Nenad Dugi, CROPIX)
Više o

Tatjana Holjevac

,

Dubravkin put

,

Krešićeve poljane

,

Gradska četvrt Gornji grad - Medveščak

,

Stipe Tojčić

Akcije uređenja Dubravkinog puta i Krešićevih poljana te sanacije ljetne pozornice Tuškanac, oko kojih su se u javnosti pojavili prijepori, danas su u zgradi zagrebačkog Gradskog poglavarstva predstavili predstavnici gradskih ureda, Hrvatskih šuma i gradske četvrti Gornji Grad - Medveščak u nazočnosti gradskih zastupnika.

Pomoćnica pročelnika za građenje i održavanje komunalne infrastrukture Vesna Lubin najavila je da se sanacija ljetne pozornice Tuškanac odnosno ljetnog kina planira dovršiti do kraja srpnja, a uređenje Dubravkinog puta i Krešićevih poljana do kraja listopada.

Nezavisni gradski zastupnici Pero Kovačević i Stipe Tojčić zamjerili su predstavnicima Grada što prije poduzimanja tih akcija nisu informirali javnost pozvavši ih da to čine ubuduće.

Tojčić je istaknuo da su se u medijima pojavile razne informacije, odnosno o tome se pisalo negativno. Gradska četvrt Gornji grad - Medveščak inicirala je uređenje Dubravkinog puta i Krešićevih poljana i Grad ju je podržao nakon što je utvrđeno da su šetnica i športsko-rekreacijski centar zapušteni.

"Hrvatske šume" izvode radove na sanitarnoj sječi oštećenih i stabala opasnih za prolaznike. U predjelu Dubravkin put na površini 130.000 četvornih metara bilo je oko 3000 stabala, od čega se uklanja i orezuje njih 272., a započinje i sadnja mlađih stabala autohtonih vrsta na mjesta uklonjenih. U prvoj fazi planira se zasaditi 66 sadnica, a oko 700 sadnica planira se za jesen.

Prema Generalnom urbanističkom planu namjena Krešićevih poljana je športsko-rekreacijska, te je za planiranje izgradnje potreban raspis arhitektonsko-urbanističkog natječaja. Odlučeno je da pristupi uređenju postojećeg malonogometnog i tenis igrališta, sanacija prilazne staze, te postavljanje sprava za djecu te urbane opreme.

U izradi je tehnička dokumentacija uređenja šetnice na Dubravkinom putu koja predviđa njezina sanacija, odvodnja oborinske vode, uređenje odmorišta uz šetnicu i izgradnju javne rasvjete.

Gradska četvrt Gornji grad - Medveščak za sanaciju Krešićevih poljana u Planu malih komunalnih akcija za 2008. osigurala je oko 1,45 milijuna kuna, a za 2009. oko 2,26 milijuna kuna. Za uređenje Dubravkinog puta i sanaciju Krešićevih poljana u Programu gradnje objekata i uređeja komunalne infrastrukture - javne površine u ovoj godini osigurano je 2,5 milijuna kuna, odnosno za javnu rasvjeta 1,5 milijuna kuna.

U Programu kapitalnih ulaganja na objektima društvene djelatnosti - zaštita spomenika kulture u 2009. osigurano je tri milijuna kuna za sanaciju ljetne pozornice Tuškanac na temelju izvornog projekta arhitekta Kazimira Ostrogovića, a na kojoj će biti i bina s projekcijskim platnom.

Predstavljanju projekta je, među ostalima, bila nazočna i predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac. (hina/metro-portal)

19.03.2009. 11:57:58
Novi komentar
nužno
nužno