« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
PRIOPĆENJE

Rektor pozvao na zaštitu dostojanstva profesora

Zaštititi sigurnost i dostojanstvo profesora, te omogućiti nesmetan rad fakulteta i akademija.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Dragan Matić, CROPIX)
Više o

napad na profesora

,

Aleksa Bjeliš

,

fakulteti

,

Sveučilište

,

akademije

Rektor zagrebačkog Sveučilišta Aleksa Bjeliš u današnjem je priopćenju, u povodu prijetnji profesorima te jučerašnjeg fizičkog napada na profesora jednog zagrebačkog fakulteta, pozvao mjerodavne institucije da zaštite sigurnost i dostojanstvo profesora, te omoguće nesmetan rad fakulteta i akademija.

"Takvo je ponašanje nedopustivo i ugrožava rad sastavnica Sveučilišta", poručio je Bjeliš.

Također je pozvao profesore da se drže svojih kriterija i ne dopuste da bilo kakva pojedinačna zastrašivanja ugroze kvalitetu njihova rada.

Podsjećajući da postoje različite mogućnosti iskazivanja nezadovoljstva radom pojedinih profesora, rektor Bjeliš je istaknuo kako je svaki oblik psihičkog i fizičkog zlostavljanja unutar akademske zajednice neprimjeren i nedopustiv, pa pojedinci koji su na bilo koji način s time povezani moraju zakonski odgovarati.

Posljednjih dana zabilježeno je nekoliko prijetnji upućenih profesorima Sveučilišta u Zagrebu, a jučer je jedan profesor i fizički napadnut, o čemu je izviještena zagrebačka policija.

Na dva zagrebačka fakulteta prošlog mjeseca zabilježene su i dvije anonimne lažne dojave o podmetnutim bombama, zbog čega je bilo ugroženo normalno provođenje nastave i ispitnih rokova, stoji u priopćenju zagrebačkog sveučilišta. (hina/metro-portal)

19.03.2009. 16:36:51
Novi komentar
nužno
nužno