« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
SAVRŠENO

Uredite stopala i ponosno ih prošetajte

Gruba, ispucala stopala estetski su problem koji muči mnoge, a posebno dolazi do izražaja ljeti kada ih razotkrivamo u sandalama ili japankama

Uživajte u lijepim stopalima
Uživajte u lijepim stopalima (Arhiva)
Više o

stopala

,

njega stopala

Gruba stopala mogu s vremenom postati i prava zdravstvena komplikacija jer velike pukotine na koži mogu postati bolne, a ljeti su posebno podložne infekcijama.

Iako na tržištu postoje brojni preparati i uređaji za ublažavanje ovog problema, mnogi suočeni s njime znaju da od njih ponekad nema baš nikakve koristi.

U tom slučaju predlažemo da isprobate vrlo učinkoviti kućni tretman koji bi u samo deset dana vaša ispucala stopala trebao pretvoriti u savršeno nježna i mekana koje ćete rado pokazivati u otvorenoj ljetnoj obući.

Za početak potrebno je pripraviti tinkturu od deset smrvljenih aspirina i sedam decilitara medicinskog alkohola koju ćete ostavaiti da odstoji dva dana.

Nakon toga svaku večer, deset dana zaredom, u tinkturu namočite mekanu gazu, omotajte je oko stopala te sve skupa prekrijte plastičnom vrećicom i ostavite tako tijekom noći. Ujutro ih nježno sastružite prirodnim kamenom za stopala i namažite hranjivom kremom.

Ukoliko nemate velikih problema s ispucalom kožom stopala, isprobajte bržu verziju ovog recepta: pet smrvljenih aspirina pomiješajte sa sokom dva limuna, dobivenom smjesom namažite stopala pa na njih navucite plastične vrečice i preko omotajte topli ručnik. Ostavite djelovati 10-ak minuta, isperite, istrlajte kamenom za pete i namažite hranjivom kremom

24.07.2015. 18:15:00
Novi komentar
nužno
nužno