« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
2010./2011.

Upis prvašića u škole obavljat će se od 10. do 12. lipnja

Prije upisa u prvi razred obvezan je pregled djece radi utvrđivanja njihova psihofizičkoga stanja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zrinx)
Više o

prvašići

,

upis u školu

Djeca, koja će do prvoga travnja ove godine navršiti šest godina, upisivat će se u prvi razred osnovne škole za školsku godinu 2010./2011. od 10. do 12. lipnja u svim osnovnim školama na području grada Zagreba.

Prije upisa u prvi razred obvezan je pregled djece radi utvrđivanja njihova psihofizičkoga stanja, priopćio je Gradski ured za obrazovanje, kulturu i šport. Napominje se da su roditelji ili staratelji obvezni prijaviti dijete nadležnom školskom liječniku kako bi dobili upute i točan nadnevak pregleda, a prijave počinju 1. travnja.

Preglede će provesti stručna povjerenstva - Službe za školsku i sveučilišnu medicinu pri Zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" i osnovne škole u koju se dijete treba upisati, odnosno kojoj pripada prema upisnom području.

Za djecu koja do 31. ožujka ove godine neće navršiti šest godina, ovlašteni djelatnik Gradskog ureda za obrazovanje izdat će na zahtjev roditelja ili staratelja uvjerenje na temelju kojega će djeca pristupiti obveznom utvrđivanju psihofizičkog stanja prije upisa u prvi razred osnovne škole.

Za dijete koje neće moći doći na pregled u propisanom roku jer se nalazi na bolničkom liječenju, na rehabilitaciji u zdravstvenoj ustanovi, ustanovi socijalne skrbi ili obiteljskom domu, roditelj ili staratelj obvezan je o tome dostaviti potvrdu nadležnom stručnom povjerenstvu koje će pregledavati djecu.

Raspored pregleda po gradskim četvrtima bit će objavljen na oglasnoj ploči Gradskog ureda za obrazovanje, na svim oglasnim pločama područnih ureda gradske uprave, pri Službi za školsku i sveučilišnu medicinu te u osnovnim školama, predškolskim ustanovama i centrima za socijalnu skrb.

Djeca će se upisivati u osnovnu školu prema mjestu prebivališta ili prijavljenog boravišta djeteta, odnosno upisnoga područja kome dijete pripada, a koje je u skladu s važećom Odlukom o mreži osnovnih škola za područje Grada Zagreba. Na dan upisa roditelj ili staratelj treba obvezno dovesti dijete u školu i predočiti potvrdu o pregledu djeteta prije upisa u prvi razred i rješenje kojim se odobrava prijevremeni upis (odnosi se na onu djecu koja do 31. ožuka 2010. neće navršiti šest godina života).

Informacije o upisu u prvi razred bit će objavljene na internetskoj stranici www.zagreb.hr., a pojedinačne obavijesti mogu se dobiti u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i šport, Zagreb, Ilica 25 (tel: 6100-562). (hina/metro-portal)

 

27.03.2010. 09:12:00
Novi komentar
nužno
nužno