« Zagreb
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
VRLO MUTNO

Uništeno više od 20 plakata Prava na grad

S obzirom na sadržaj plakata, jasno je u čijem je interesu njihovo uklanjanje, izjavili su iz Prava na grad.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Elvir Tabaković, CROPIX)
Više o

Milan Bandić

,

Pravo na grad

,

Teodor Celakoski

,

Mutna

,

uništenje plakata

Građanska inicijativa Pravo na grad priopćila je danas da je jučer, 25. svibnja, između 20 i 24 sata uništeno više od dvadeset njezinih jumbo plakata postavljenih uz važne zagrebačke prometnice u subotu, 23. svibnja, kojima upozorava na mutne poslove aktualne gradske vlasti i poziva građane da iziđu na izbore.

Pravo na grad u priopćenju navodi da je "plakat sa slikom zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i natpisom 'Djela govore: više od dvije milijarde kuna muljaža' nastavak kampanje MUTNA koju Pravo na grad i nevladina udruga za zaštitu okoliša Zelena akcija provode već dva mjeseca". Dodaje da je ta kampanja utemeljena na brandu zagrebačke MUTNE vode i internetskoj stranici www.Mutna.com na kojoj se građani mogu prisjetiti svih afera zagrebačke gradske vlasti.

Koordinator inicijative Pravo na grad Teodor Celakoski rekao je da su zbog kaznenog djela protiv imovine (uništenje i oštećenje tuđe stvari) podnijeli kaznenu prijavu protiv zasad nepoznatog počinitelja iako, kako je rekao, sumnjaju na gradonačelnika Bandića i njegov izborni stožer.

Celakoski je rekao da je Pravo je grad za postavljanje plakata privatnoj tvrtki Outdoor Akzentu platilo 27.576 kuna.

"S obzirom na sadržaj plakata, jasno je u čijem je interesu njihovo uklanjanje, a isto tako je očito da su za takav pothvat bili potrebni veći ljudski i financijski resursi", navodi u priopćenju Pravo na grad i dodaje kako je na lokalnim izborima bilo raznih intervencija političkih protivnika glede plakata, ali nijednoj političkoj stranci ili opciji nije potpuno uništen i prilijepljen plakat, što se dogodilo toj građanskoj inicijativi koja je kritizirala gradsku vlast.

Pravo na grad također dodaje kako je "očito da istina boli i da gradska vlast na sve načine pokušava izbjeći prisjećanje na afere" i golemu štetu učinjenu Zagrepčanima. (hina/metro-portal)

26.05.2009. 21:12:48
Novi komentar
nužno
nužno