« Nogomet
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
1954. - 2011.

Umro Socrates, legenda nogometa

POGLEDAJTE VIDEO: Socrates je već dva puta u zadnja četiri mjeseca bio u bolnici zbog unutarnjeg krvarenja.

Otišla je još jedna legenda
Otišla je još jedna legenda (Wikipedia)
Više o

umro Socrates

,

Socrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira

Socrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira, legendarni brazilski nogometaš umro je u nedjelju u Sao Paulu, objavili su iz bolnice "Albert Einstein" u koju primljen dan ranije u kritičnom stanju. Socrates je već dva puta u zadnja četiri mjeseca bio u bolnici zbog unutarnjeg krvarenja.

Socrates je završio medicinski fakultet i to dok je još aktivno igrao nogomet, bio je intelektualac, ali je i puno pušio i pio. Pisao je novinske kolumne o sportu, politici i ekonomiji.

Za brazilsku reprezentaciju je skupio 60 nastupa, te je postigao 22 gola, a bio je kapetan Brazila na SP 1982. Po mnogima bila je to najbolja brazilska reprezentacija svih vremena, uz Socratesa igrali su Zico, Eder, Falcao, Serginho, Junior. Nažalost, nisu došli do naslova. U četvrtfinalnoj skupini u kojoj su bili Brazil, Argentina sa Maradonom i Italija, nogometašima Brazila bio je dovoljan remi u posljednjem susretu protiv Italije za plasman u polufinale, ali Paolo Rossi je sa tri gola donio pobjedu "azzurrima" 3-2.

Socrates je igrao u veznom redu, bio je poznat i po tome što je igrao bez štitnika za potkoljenice, te da tijekom čitave karijere nije bio ozbiljnije ozlijeđen.

Igračku karijeru započeo je 1974. u Botafogu, a igrao je još u Corinthiansu, Fiorentini, Flamengu i Santosu, a u igračku mirovinu otišao 1989. u Botafogu, gdje i počeo karijeru.

Pogledajte neke od genijalnih poteza brazilskog čarobnjaka:

04.12.2011. 13:53:13
Novi komentar
nužno
nužno