« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
APERTURA

Boca Juniorsi na krilima sjajnog Cvitanicha do naslova

Klub sa stadiona La Bombonera povećao je prednost pred drugoplasiranim Racing Clubom na nedostižnih 11 bodova dva kola prije kraja Aperture

Fotografija vijesti
Više o

Boca Juniors

,

Apertura

,

Dario Cvitanich

Slavni klub iz Buenos Airesa osigurao je pobjedom protiv Banfielda 3:0 naslov prvaka Argentine dva kola prije kraja prvenstva, a igrač utakmice bio je nesuđeni hrvatski nogometni reprezentativac Dario Cvitanich, javlja Hina.

Cvitanich je postigao dva gola, prvog u 10. minuti, a drugog u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Pobjedu Boce u nastavku utakmice potvrdio je Dario Rivero. Zanimljivo, Cvitanich je karijeru počeo upravo u redovima Banfield iz kojeg je 2008. preselio u Ajax.

Ovaj Argentinac hrvatskih korijena još uvijek je član 'Kopljanika', no posljednje dvije sezone je na posudbi. Prvo je bio u meksičkoj Pachuci, a sada je u Boci.

Ovom pobjedom klub sa stadiona La Bombonera povećao je prednost pred drugoplasiranim Racing Clubom na nedostižnih 11 bodova dva kola prije kraja Aperture. Boca je u 17 kola upisala 11 pobjeda i šest neodlučenih rezultata primivši samo četiri gola. Za Bocu je to prvi naslov prvaka nakon 2008. i 24. u povijesti kluba.

05.12.2011. 07:57:22
Novi komentar
nužno
nužno