« Glazba
objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Umro Mitch Mitchell, Hendrixov bubnjar

Mitch Mitchell, Jimi Hendrix i Noel Redding.
Mitch Mitchell, Jimi Hendrix i Noel Redding. (Corbis)
Više o

Jimi Hendrix

,

Jimi Hendrix Experience

,

Mitch Mitchell

Bubnjar Mitch Mitchell, koji je šezdesetih godina zajedno sa slavnim gitaristom Jimijem Hendrixom osnovao skupinu Jimi Hendrix Experience, umro je u srijedu u dobi od 61 godine, objavili su u američki lokalni mediji.

Posljednji preživjeli član trija pronađen je mrtav u hotelskoj sobi u Portlandu u američkoj saveznoj državi Oregon, javio je Seattle Post-Intelligencer. Mitchell je umro prirodnom smrću, potvrdio je lokalni mrtvozornik.

Bubnjar je prije samo tjedan dana nastupio u Portlandu u sklopu turneje posvećene uspomeni na Hendrixa.

Mitchell, rođen u Velikoj Britaniji, počeo je svirati s Hendrixom u Londonu sredinom šezdesetih godina prošlog stoljeća. Njih su dvojica zajedno s basistom Noelom Reddingom 1966. osnovali skupinu Jimi Hendrix Experience, te sljedeće godine objavili slavni album Are You Experienced?.

Skupina je nastupala do Hendrixove smrti 1970. godine i objavila hitove poput Foxy Lady, Purple Haze i All Along the Watchtower. Redding je umro 2003.

Mitchell je tijekom karijere nastupao i s drugim slavnim glazbenicima, među kojima i s Johnom Lennonom, Ericom Claptonom i Keithom Richardsom. (hina/metro-portal)

13.11.2008. 10:21:38
Novi komentar
nužno
nužno