« Svijet
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
1947. - 2016.

Umro je David Bowie

David Bowie, glazbenik koji je unio toliko novoga u glazbenu industriju da se to ne može niti nabrojati izgubio je bitku s rakom i umro samo dan nakon svog 69. rođendana

Umro je David Bowie
Umro je David Bowie (Arhiva)
Više o

umro David Bowie

,

David Bowie

David Bowie, legendarni pjevač čije su pjesme obilježila zadnjih pet desetljeća moderne glazbe preminuo je u 70. godini života nakon godinu i pol dana duge teške borbe s rakom, samo dan nakon 69. rođendana i objave svog 25 albuma u bogatoj karijeri.

Rođen kao David Robert Jones (London, 8. siječnja 1947. - 10. siječnja 2016.), bio je britanski rock glazbenik,skladatelj, glumac, producent, aranžer i glazbeni tehničar. Glazbeno je bio aktivan punih pet desetljeća i vječno sklon mijenjanju glazbenog stila i imidža, a njegov rad i inovacije naročito postaju specifične od 1970. godine. Bowie se pojavljivao na filmu kao vrlo uspješan glumac, video redatelj i vizualni umjetnik.

Cjelokupnu biografiju Davida Bowieja pročitajte na Wikipediji

Od mnogih glazbenih i stilskih mijena koje su jedina konstanta njegovog fascinantnog opusa, redakcija izdvaja najdražu inkarnaciju - besmrtnog Ziggyja Stardusta za svoj posljednji pozdrav ovoj istinskoj legendi:

11.01.2016. 08:23:41
Novi komentar
nužno
nužno