« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
NAJAVE

Umjetnički paviljon pokreće Virtualnu galeriju

Izložbom multimedijalnoga umjetnika Mihaela Gibe Umjetnički paviljon u ponedjeljak, 22. ožujka, na godišnjicu zagrebačkog potresa koji je do daljnjeg onemogućio izložbenu aktivnost u tom prostoru, otvara Virtualnu galeriju

Pokreću Virtualnu galeriju
Pokreću Virtualnu galeriju (Arhiva)
Više o

Umjetnički paviljon

,

virtualna galerija

Izložbom multimedijalnoga umjetnika Mihaela Gibe Umjetnički paviljon u ponedjeljak, 22. ožujka, na godišnjicu zagrebačkog potresa koji je do daljnjeg onemogućio izložbenu aktivnost u tom prostoru, otvara Virtualnu galeriju

Iz Umjetničkog paviljona kažu kako su ih specifične i nepredvidive okolnosti u 2020. suočile s brojnim izazovima, no novi i nesvakidašnji uvjeti često djeluju kao pogodan supstrat za generiranje nove kreativnosti.

Tako je uz poseban program "Umjetnost ispred Umjetničkog paviljona", koji nastavlja kontinuitet izlagačke aktivnosti, na njihovoj web stranici pokrenuta Virtualna galerija, s ciklusom nazvanim "Druga perspektiva".

"Ideja, a zatim i realizacija sele u drugu sferu - virtualnu. Specifični kontekst rezultira jedinstvenim projektom koji upravo u otežanim uvjetima funkcionira u ovakvoj, ponešto eksperimentalnoj novomedijskoj formi, s fokusom na suvremenu umjetnost i umjetnike mlađe generacije", ističu.

Selektorica virtualnog programa povjesničarka je umjetnosti Ivana Mance, s Instituta za povijest umjetnosti u Zagrebu, koja će perspektivne mlade umjetnike predstavljati online u razmacima od nekoliko mjeseci.

"U komunikaciji s umjetnicima razvila se ideja o infiltriranju u prostor Paviljona, svojevrsnom parazitiranju u njegovoj digitalnoj sferi s obzirom na to da boravak u izložbenoj dvorani nije dozvoljen zbog potresom izazvanih oštećenja", napominje se u najavi.

20.03.2021. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno