« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
CIRKUS

Ukrajniski separatisti odbili Putina, referendum 11. svibnja

Vladimir Putin pokazao je "dobru volju" Zapadu i pozvao ukrajinske separatiste da odgode referendum, što su oni, eto, odbili

Denis Pušilin potvrdio održavanje referenduma
Denis Pušilin potvrdio održavanje referenduma (Screenshot YouTube)
Više o

referendum

,

separatisti

,

ukrajinska kriza

,

Donjeck

,

Luhansk

Proruski separatisti na jugoistoku Ukrajine namjeravaju održati referendume o neovisnosti u nedjelju, unatoč pozivu ruskog predsjednika Vladimira Putina da ih odgode, javljaju ruski i ukrajinski mediji u četvrtak.

'Referendum će se održati 11. svibnja', rekao je čelnik separatista u regiji Donjecka Denis Pušilin. Građani većinom rusofonih jugoistočnih regija Ukrajine odbili su priznati legitimitet prijelazne vlade u Kijevu i najavili su referendume o samoodređenju u regijama Donjecka i Luhanska za 11. svibnja.

Putin je pozvao u srijedu proruske separatiste da odgode referendume: "Pozivamo predstavnike jugoistoka Ukrajine, pristaše federalizacije zemlje, da odgode referendum planiran za 11. svibnja", rekao je Putin u Moskvi nakon sastanka s predsjedavajućim OESS-a.

Separatisti u Donjecku su obećali da će razmotriti Putinov prijedlog, ali očito su ga odlučili ne poslušati budući da su jednoglasno podržali njegovo održavanje u nedjelju.

U Luhansku su također odbili odgodu referenduma i rekli su da će se on održati kao što je i planirano.

08.05.2014. 14:12:00
Novi komentar
nužno
nužno