« Televizija
objavljeno prije 8 godina
(NE)USPJEH

Ukrajini Eurosong, Nina Kraljić 23. od 26

Procjenjuje se da je završnicu Eurosonga u Stockholmu u subotu navečer putem TV prijenosa pratilo oko 200 milijuna gledatelja

Jamala iz Ukrajine pobjednica je Eurosonga
Jamala iz Ukrajine pobjednica je Eurosonga (Screenshot YouTube)
Više o

Nina Kraljić

,

Lighthouse

,

Jamala

,

1944

,

Eurosong 2016

Pobjednica 61. Eurosonga za 2016. je pjesma "1944" predstavnice Jamala iz Ukrajine, a hrvatska predstavnica Nina Kraljić s pjesmom Lighthouse (svjetionik) osvojila je 23. mjesto.

Drugo mjesto osvojila je pjesma "Sound Of Silence" predstavnice Australije Dami Im, a treće mjesto ruski predstavnik Sergej Lazarev s pjesmom "You Are The Only One".

U finalno natjecanje izravno su ušle zemlje "velike petorke", Francuska, Njemačka, Italija, Španjolska, Velika Britanija i domaćin Švedska te predstavnici 20 zemalja. Iz svake od dviju polufinalnih večeri u završnicu se plasiralo po 10 zemalja.

Iz prve polufinalne večeri plasman u finale su izborili Azerbajdžan, Rusija, Nizozemska, Mađarska, Hrvatska, Austrija, Armenija, Češka, Cipar i Malta. Iz drugog polufinala u finale su se plasirale: Latvija, Gruzija, Bugarska, Australija, Ukrajina, Srbija, Poljska, Izrael, Litva i Belgija.

Finale 61. Eurosonga održano je u Stockholmu u Ericsson Globe Areni, a voditeljski par su bili Petra Mede, koja je već vodila Eurosong 2013., i Mans Zelmerloew, pobjednik prošlogodišnjeg Eurosonga.

15.05.2016. 10:19:28
Novi komentar
nužno
nužno