« Televizija
objavljeno prije 8 godina
VIASAT

Pompeji: otkrivanje novih tajni na Viasat History

Povjesničarka Mary Beard pokrenula je projekt Veliki Pompeji i otputovala na povijesnu lokaciju zamrznutu u vremenu nakon nevjerojatne prirodne katastrofe

O Pompejima se, zapravo, vrlo malo zna
O Pompejima se, zapravo, vrlo malo zna (Viasat History)
Više o

Viasat History

,

Mary Beard

,

Veliki Pompeji

Mary Beard kreće u pustolovinu na Pompejima i koristi naprednu tehnologiju kako bi otkrila tajne drevne zajednice koje su zauvijek zamrznute u vremenu nakon razorne erupcije Vezuva.

Povjesničarka Mary Beard pokrenula je projekt Veliki Pompeji i otputovala na povijesnu lokaciju zamrznutu u vremenu nakon nevjerojatne prirodne katastrofe koja je istovremeno s jedne strane uništila, a s druge očuvala cijelu zajednicu 79. godine. Postoje mnoge teorije o Pompejima, no unatoč istraživanjima i ispitivanjima koja su trajala stoljećima, još uvijek postoji mnogo tajni.

Čak jedna trećina lokacije nikada nije iskopana i ne zna se ništa o stvarnom identitetu tijela u odljevima. Koristeći naprednu tehnologiju arheolozi su pokrenuli veliki projekt iskopavanja koji će istražiti 30 % lokacije koja je još zakopana pod slojevima pepela i lave kako bi otkrili istinu o ljudima koji su tragično skončali u pompejskoj katastrofi.

Poznati gipsani odljevi žrtava uklonit će se po prvi put iz staklenih spremnika u kojima se nalaze desetljećima radi detaljnog ispitivanja koje uključuje DNK analizu.

Serijal Pompeji: Otkrivanje novih tajni pratite na kanalu Viasat History od ponedjeljka, 16. svibnja u 21 sat.

15.05.2016. 14:02:00
Novi komentar
nužno
nužno