« Nogomet
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
EURO 2012

Ukrajinci osnovali posebnu jedinicu protiv huligana na Euru

"Osnovali smo posebnu jedinicu koja će biti zadužena za pitanja huligana i 'ultraša' registriranih u europskim i ukrajinskim bazama podataka", poručuju organizatori Eura

Fotografija vijesti
Više o

huligani

,

navijački neredi

,

Euro 2012.

,

ultrasi

Kako bi se u startu prekinuo svaki pokušaj izazivanja nereda, Ukrajina je osnovala posebnu jedinicu (NFIP) zaduženu za praćenje i kontroliranje huligana na predstojećem Euru, javlja Hina.

"Osnovali smo posebnu jedinicu u sklopu ministarstva unutarnjih poslova koja će biti zadužena za pitanja huligana i 'ultraša' registriranih u europskim i ukrajinskim bazama podataka", izjavio je potpredsjednik nacionalne agencije Euro 2012 Alexander Birsan.

"Do osnivanja NFIP-a došlo je na inicijativu UEFA-e. Imena huligana registrirana su u našoj bazi podataka koju će Uefa koristiti u slučaju da ih želi spriječiti da gledaju neku utakmicu", dodao je.

NFIP je već počeo s radom, piše ukrajinski tisak.

Tako je ta jedinica već dostavila podatke graničnim policajcima koji su spriječili sedam ruskih "ultraša" da uđu u zemlju i prisustvuju utakmici Lige prvaka između Šahtara iz Donjecka i Zenita iz Sankt Peterburga 19. listopada .

Euro 2012. će se igrati od 8. lipnja, kada se igra prva utakmica u Varšavi, do 1. srpnja kada je finale u Kijevu.

30.11.2011. 15:42:00
Novi komentar
nužno
nužno