« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 4 mjeseca
POLITIČKE IGRE

Ukrajina odbila reforme koje bi Juliju Timošenko izbavile iz zatvora

Ukrajinski parlamentarci odbili su dva prijedloga zakona koji bi ukinuli zatvorsku kaznu za zlouporabu ovlasti, što bi omogućilo oslobađanje Julije Timošenko

Fotografija vijesti
Više o

Ukrajina

,

zatvor

,

Julija Timošenko

,

parlament

,

zlouporaba položaja

Ukrajinski parlament u srijedu je odbio dva prijedloga zakona kojima se predviđalo ukidanje zatvorske kazne za krimen "zloporabe ovlasti", čije bi usvajanje omogućilo oslobađanje oporbene političarke Julije Timošenko, u listopadu osuđene na sedam godina zatvora, javlja Hina.

Dva prijedloga zakona parlamentu na razmatranje su podnijeli zastupnici koji podupiru bivšu ukrajinsku premijerku, ali su za prijedloge dobili potporu 155 i 157 zastupnika, daleko od potrebnih 226 glasova.

Glasovanje o tim prijedlozima podudarilo se s posjetom Kijevu poljskog ministra vanjskih poslova Radoslawa Sikorskog koji je ukazao na "ozračje rastućeg nepovjerenja" prema Ukrajini unutar EU zbog afere Timošenko.

Timošenko optužuje predsjednika Viktora Janukoviča za organiziranje sudskog progona protiv nje kako bi je maknuo s političke scene.

Dužnosnik vladajuće Stranke regija Oleksander Efremov u srijedu je ponovio kako se kazneni zakon neće mijenjati kako bi išao u korist "samo jedne osobe".


08.02.2012. 20:07:06
Novi komentar
nužno
nužno