« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
VRSAR

Ukradeno devet slika Ede Murtića

Devet slika vrijednih 1,3 milijuna kuna provalnik je ukrao iz rodne kuće slikarskog majstora

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

krađa umjetnina

,

Edo Murtić

,

Vrsar

U istražni centar Županijskoga suda u Puli priveden je 36-godišnjak za kojega je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da je iz obiteljske kuće Ede Murtića u Vrsaru, u kojoj je slikar živio, ukrao devet njegovih slika vrijednih 1,3 milijuna kuna, izvijestila je danas na konferenciji za novinare istarska policija.

T.B. iz Vrsara provalio je u kuću između 19. i 21. siječnja, a krađu je prijavila Murtićeva udovica Goranka Vrus-Murtić 22. siječnja, kada je došla u kuću i primijetila da nedostaju slike.

Kradljivac je uhićen u ponedjeljak i jučer je priveden u istražni centar Županijskoga suda u Puli.

Osim sedam ulja na platnu i dviju grafika, kradljivac, i otprije poznat policiji, iz kuće Murtićevih ukrao je i glazbenu liniju, DVD te pojačalo, a u premetačini njegova stana policija je pronašla samo pet ulja na platnu te se pretpostavlja da je ostale umjetnine već prodao.

Po riječima načelnika Opertivno-komunikacijskog centra istarske Policijske uprave Marka Petkovića, u stanu su pronađena i umjetnička djela raznih autora za koja se pretpostavlja da potječu iz krađa i provala te se istraga nastavlja. (hina/metro-portal)

03.02.2010. 15:11:06
Novi komentar
nužno
nužno