« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
USPJEŠNA POTRAGA

Ukradene Picassove slike pronađene u Beogradu

Srpski policajci pronašli su u Beogradu Picassove umjetničke slike "Glava konja" i "Čaša i vrč" koje su ukradene 2008. godine u Švicarskoj

Više o

Srbija

,

Pablo Picasso

,

policija

,

ukradene slike

Srbijansko ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) u srijedu je objavilo kako su u Srbiji pronađene dvije slike Pabla Picassa ukradene 2008. godine u Švicarskoj.

Pripadnici Službe za borbu protiv organiziranog kriminala MUP-a Srbije i srbijansko tužiteljstvo za organizirani kriminal su, u suradnji sa švicarskom policijom i tužiteljstvom, u Beogradu pronašli i oduzeli Picassove umjetničke slike "Glava konja (Téte de chaval)" iz 1962. godine i "Čaša i vrč (Verre e pichet)" iz 1944. godine, stoji u priopćenju.

Umjetničke slike ukradene su, kako se navodi, u kulturnom centru Seedamm u mjestu Pfaffikon blizu Zuericha 2008. godine, a njihova vrijednost iznosi više milijuna švicarskih franaka odnosno 3,1 milijun eura.

Policijski službenici Službe za borbu protiv organiziranog kriminala nastavit će, u suradnji s nadležnim švicarskim tijelima, daljnji rad na utvrđivanju i otkrivanju svih izvršitelja tog i drugih kaznenih djela krađa i krijumčarenja kulturnih dobara, dodaje se.

26.10.2011. 16:46:20
Novi komentar
nužno
nužno