« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
REPRESIJA

Policija brutalno napala mirne prosvjednike u Oaklandu

VIDEO: Prosvjednici se nisu odupirali prilikom uhićenja, no unatoč njihovoj pokornosti policija je ipak odlučila na gomilu pucati s gumenim mecima, te ih zasipati suzavcem i šok granatama

Policija brutalno napala mirne prosvjednike u Oaklandu, YouTube Screenshot
Više o

policija

,

policijska brutalnost

,

prosvjednici

,

Occupy Wall Street

,

Occupy Oakland

Američka policija je na nedavnom prosvjedu Occupy Oakland, koji je dio prosvjeda s Wall Streeta, demonstrirala svoju snagu i okrutnost neopravdanim napadom na nezadovoljne građane koji čak nisu ni pružali otpor, piše AP.

No, da stvar bude gora pripadnici snaga reda nisu dozvolili novinarima da obavještavaju s mjesta događaja, naredivši ima da ugase kamere i da se udalje.

Mnogi očevici navode da se prosvjednici nisu odupirali prilikom uhićenja, no unatoč njihovoj pokornosti policija je ipak odlučila na gomilu pucati s gumenim mecima, te ih zasipati suzavcem i šok granatama.

„Prosvjednike na Occupy Oaklandu iznenada je napalo oko 500 policajaca koji su koristili suzavac, gumene metke, sačmarice, šok granate. Puno je ozlijeđenih", napisao je na twitteru jedan od očevidaca.

Drugi očevidac je putem mobilnog uređaja napisao da je policija koristila tzv. "zvučni top", ne smrtonosno oružje koje emitira intenzivne i neugodne zvučne valove, da rastjera okupljene ljude.

26.10.2011. 16:26:13
Novi komentar
nužno
nužno