« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
SISAK

Uhićeni osumnjičeni za ratni zločin

Neslužbeno se doznaje da su ratni zločin počinili kao pripadnici 26. "pješadijske brigade" tzv. Vojske Republike Srpske Krajine.

(Miroslav Kiš, CROPIX)
Više o

Sisak

,

ratni zločin

,

uhićenje

,

Sunja

,

Stubalj

,

Gornji Hrastovac

,

Vojska Republike Srpske Krajine

Zbog osnovane sumnje da su 1991. godine u Stublju, mjestu u blizini Hrvatske Kostajnice, počinili ratni zločin nad civilima, policija je uhitila i istražnome sucu Županijskoga suda u Sisku danas oko 14 sati privela dvojicu pripadnika srpske paravojske u dobi od 40 i 67 godina iz Gornjeg Hrastovca, u blizini Sunje, priopćila je danas popodne sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Četrdesetogodišnjak je danas uhićen na području osječko-baranjske Policijske uprave, gdje je boravio, a 67-godišnjak je uhićen u Gornjem Hrastovcu, u blizini Sunje. Uhićeni su zbog osnovane sumnje da su 18. listopada 1991. godine iz Stublja bezrazložno vatrenim oružjem usmrtili 56-godišnjega hrvatskog civila, čime su počinili ratni zločin protiv civila.

Uhićeni su u suradnji osječko-baranjske i sisačko-moslavačke Policijske uprave.

Neslužbeno se doznaje da su ratni zločin počinili kao pripadnici 26. "pješadijske brigade" tzv. Vojske Republike Srpske Krajine iz Kostajnice.

Osnovano se sumnja da su vatrenim oružjem usmrtili 56-godišnjeg civila Vladimira Letića u Stublju. (hina/metro-portal)

06.05.2009. 16:45:17
Novi komentar
nužno
nužno