« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
PRETRES NA KOSOVU

Uhićen guverner Središnje banke Kosova pod sumnjom na korupciju

Hashim Rexhepi uhićen je u petka u svom uredu središtu Prištine u sklopu antikorupcijske akcije kosovske policije

Fotografija vijesti

Guverner Središnje banke Kosova Hashim Rexhepi uhićen je u petak tijekom jutra u svom uredu u središtu Prištine u sklopu akcije otkrivanja financijskih zlouporaba koja je tijekom jutra provedena pod vodstvom misije za vladavinu zakona EULEX, izjavio je regionalni glasnogovornik Kosovske policije u Prištini Arber Beka. On nije mogao reći je li još netko priveden navodeći da je istraga tek na početku.

Europska misija za vladavinu zakona na Kosovu (EULEX) priopćila je u petak da su pripadnici kosovske policije, posebnog odjela za borbu protiv korupcije, izvršili premetačinu na nekoliko lokacija u Prištini u sklopu akcije otkrivanja financijskih zlouporaba. Među ostalim, policija je, kako se navodi, izvršila i premetačinu stana guvernera Rexhepia. U priopćenju EULEX-a navodi se da su ove aktivnosti poduzete u vezi s financijskom istragom o korupciji, sumnjom o zlouporabi službenog položaja ili ovlasti, uzimanjem mita, utajom poreza, zlouporabom utjecaja i pranjem novca.

Kosovski specijalni tužitelj iz ureda Specijalnog tužiteljstva, EULEX-ovi policijski službenici, kao i službenik za vezu su nazočni u Središnjoj banci Kosova kako bi osigurali nadzor i učinkovito prikupljanje dokaznog materijala te pružili objašnjenja osobama nazočnim na mjestu događaja, kaže se u priopćenju. Mediji na Kosovu su pisali kako se na listi EULEX-a nalazi i 25 visokih dužnosnika kosovskih institucija osumnjičenih za korupciju i razne zlouporabe. (hina/metro-portal)

23.07.2010. 17:12:00
Novi komentar
nužno
nužno