« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 11 mjeseci
DODIK:

Odcjepljenje od BiH? U tu avanturu se nećemo upuštati

Politika RS posljednjih godina je jasno očuvati svoje nadležnosti i pozicije i s tom ćemo politikom nastaviti, rekao je Dodik

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

Milorad Dodik

,

Republika Srpska

,

neovisnost

,

BiH

,

odcjepljenje

Premijer Republike Srpske Milorad Dodik, koji je i čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata, izjavio je u petak u Trebinju da taj entitet neće krenuti prema odcjepljenju nakon što je Međunarodni sud pravde (ICJ) u Haagu potvrdio legalnost proglašenja neovisnosti Kosova.

"Moramo se prisjetiti da je Sjeverni Cipar davno proglasio neovisnost, a nema priznanje. U avanturizam te vrste nećemo se upuštati", rekao je Dodik u istočnoj Hercegovini, komentirajući upit o savjetodavnom mišljenju ICJ-a. Dodao je da će se vlasti Republike Srpske strogo držati Daytonskog sporazuma koji jamči opstanak tog entiteta.

>> Referendum neće biti za odcjepljenje

Politika RS posljednjih godina je jasno očuvati svoje nadležnosti i pozicije i s tom ćemo politikom nastaviti, rekao je Dodik, čiju izjavu prenose mediji u RS-u. Ocijenio je da je odlukom ICJ-a Srbija ponižena i stavljena u lošiji položaj. "To je još jedan dokument kojim se Srbija ponižava i podcjenjuje, te se ostavlja na pozicijama stalnog sukobljavanja s velikim zapadnim svijetom, koji je nepravedan prema njoj i u kontinuitetu čini nepravedne pravne i političke poteze", rekao je premijer RS-a. (hina/metro-portal)

23.07.2010. 19:16:00
Novi komentar
nužno
nužno