« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 6 mjeseci
LOV POČINJE

Uganda poručuje: Konyja ćemo uhvatiti živog ili mrtvog

"Sav taj urnebes oko Konya i njegovih zločinačkih aktivnosti je dobar u smislu da će oni koji nisu znali saznati kakvo je Kony čudovište", rekao je glasnogovornik ministarstva obrane

Fotografija vijesti
Više o

Uganda

,

LRA

,

Joseph Kony

Uganda je priopćila u petak da će uhvatiti Josepha Konyja živog ili mrtvog nakon što je na internet postavljen polusatni film koji govori o zločinima njegove Božje vojske otpora (LRA) i koji je izazvao val međunarodne potpore, javlja Hina.

Militantna skupina LRA je ozloglašena zbog brutalnog nasilja koje provodi i otmica djece. Dječake pretvara u ratnike, a djevojčice u seksualne robinje. Kony i njegovi borci protjerani su iz sjverne Ugande 2005. nakon što su terorizirali tamošnje stanovništvo gotovo dva desetljeća.

"Sav taj urnebes oko Konya i njegovih zločinačkih aktivnosti je dobar u smislu da će oni koji nisu znali saznati kakvo je Kony čudovište. Ali, sada je prekasno", rekao je glasnogovornik ugandskog ministarstva obrane Felix Kulayigye u izjavi za Reuters.

"Moglo bi dugo potrajati, ali mi ćemo uhvatiti Konyja, živog ili mrtvog. Koliko je godina trebalo da se okonča sukob u Sjevernoj Irskoj? Tako i naša potjera za Konyjem može dugo potrajati ali će jednoga dana završiti", kazao je.

Ovaj polusatni video na YouTubeu, kojega je napravio slabo poznati tim filmaša u San Diegu, uputio je emocionalni apel ugandskim oružanim snagama da uhvate vođu LRA do kraja ove godine.

Film je do četvrtka pogledan gotovo 40 milijuna puta.

09.03.2012. 21:27:34
Novi komentar
nužno
nužno