« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
PRITUŽBE ČITATELJA

Obnažene grudi nestaju s naslovnica Bilda

Bild, najtiražniji njemački dnevni list, odlučio je zbog pritužbi čitatelja prestati objavljivati na naslovnici fotografije žena obnaženih grudi

Fotografija vijesti
Više o

Njemačka

,

Bild

,

gole žene

,

naslovnica

,

gole grudi

Njemački najtiražniji dnevni list Bild odlučio je prestati objavljivati fotografije žena obnaženih grudi na svojim naslovnicama, što mu je dosad bio zaštitni znak, odgovorivši tako na pritužbe čitatelja na takvu praksu.

Bild, koji se prodaje u oko četiri milijuna primjeraka, ubuduće će takve fotografije objavljivati na trećoj stranici, što je format koji prakticiraju i britanski tabloidi.

"To je možda mali korak iz ženskog kuta gledanja, ali je jako velik za Bild i sve muškarce u Njemačkoj", objašnjava se u popratnom tekstu u Bildu.

Žene u toplesu na naslovnici dio su Bildovog identiteta već 28 godina, a od 1984. naovamo grudi je pokazalo više od pet tisuća žena, navodi se u tekstu.

Odlukom, donesenom na Međunarodni dan žena u četvrtak, Bild želi postati prihvatljiviji ženama, ali bez gubitka osobnosti, dodaje se.

"Jasno da Bild želi ostati seksi, ali na moderniji način, bolje opremljene unutrašnjosti novina. Baš kao što su to željele tolike žene i debate čitatelja", zaključuje se u tekstu.

"Drago mi je da su te fotografije konačno nestale s naslovnice ali je pitanje koliko će dugo tako biti. To je bilo vrlo ponižavajuće, ali treba pričekati i vidjeti je li to trajna odluka", rekla je glasnogovornica ženskih prava stranke Zelenih Monika Lazar.

09.03.2012. 20:55:52
Novi komentar
nužno
nužno