« Nogomet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
ČIŠĆENJE KALENDARA

UEFA izbacila ljetne prijateljske utakmice

Udruga europskih klubova (ECA) uspjela je isposlovati kod UEFA-e da se iz kalendara izbace sve prijateljske utakmice u kolovozu

Fotografija vijesti
Više o

nogomet

,

UEFA

,

FIFA

,

prijateljske utakmice

,

Udruga europskih nogometnih klubova

UEFA je odlučila u utorak izbaciti iz svog rasporeda igranje prijateljskih utakmica koje se inače igraju u mjesecu kolovozu što su vodeći europski klubovi pozdravili, javlja Hina.

Predsjednik Udruge europskih klubova (ECA) Karl-Heinz Rummenigge izjavio je kako je postignut dogovor s UEFA-om o uklanjanju tog datuma iz rasporeda međunarodnih utakmica.

Međutim Rummenige je dodao da tu odluku treba još potvrditi i FIFA.

Većina klubova nije baš podržavala termin za prijateljske utakmice koje su se igrale sredinom kolovoza jer su se poklapale sa sredinom kvalifikacija za europska klupska natjecanja.

ECA, koja okuplja 201 europski nogometni klub, također je postigla dogovor o isplatama osiguranja za igrače ozlijeđene u reprezentativnim utakmicama, počevši od Eura ove godine.

"S ovim dogovorom, UEFA jasno priznaje važnost klubova te daje značajan doprinos uspjehu nacionalnom klupskom nogometu", dodao je.

Međutim dodao je da problem predstavlja FIFA:"nažaslot pregovori s predsjednikom FIFA-e nisu uspjeli polučiti zadovoljavajući rezultat koji bi išao na ruku zahtjevima klubovima".

Novi Memorandum počinje 1. lipnja i traje do 30. svibnja 2018., a uključuje i novu klauzulu "prava referiranja" na sve odluke koje se odnose na klupski nogomet.

Naime, to znači da ni jedna odluka koja se odnosi na klubove neće biti donesena bez njihovog pristanka.

28.02.2012. 13:35:31
Novi komentar
nužno
nužno