« Nogomet
objavljeno prije 10 godina
SUKOB OKO RASPOREDA UTAKMICA

Udruga europskih nogometnih klubova bojkotira FIFA-u

Udruga europskih nogometnih klubova (ECA) bi smanjila broj reprezentativnih utakmica u godini, no FIFA to ne želi

Fotografija vijesti
Više o

FIFA

,

reprezentacija

,

Udruga europskih nogometnih klubova

,

ECA

Udruga europskih nogometnih klubova (ECA), u koju je učlanjeno 200-tinjak najvećih europskih klubova, objavilo je u petak kako će bojkotirati poziv Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) na pregovore oko promjena u međunarodnom kalendaru zakazane za 5. ožujka u Zurichu, javlja Hina.

Kao razlog ove odluke ECA-e je navela FIFA-ino odbijanje promjena u međunarodnom kalendaru.

Glasnogovornik ECA-e Marc Schmigdall kazao je kako njegova organizacija dobro surađuje s Europskim nogometnim savezom (UEFA) vezano za promjene kalendara, ali kako su predsjednik i glavni tajnik ECA-e Karl-Heinz Rummenigge i Michele Centenaro odbili poziv FIFA-e.

"U razgovorima s UEFA-om smo blizu konačnog dogovora, ali pregovori s FIFA-om su dosada bili razočaravajući i odlučili smo do daljnjega ne nazočiti sastancima pod njezinim okriljem", rekao je Schmigdall.

U središtu spora ECA-e i FIFA-e je broj termina za igranje utakmica reprezentacija. Prema sadašnjem kalendaru postoji 12 termina, dok bi ECA smanjila na šest, s time da bi se ukinuli termini u lipnju i kolovozu.

Drugi predmet spora je želja ECA-e da FIFA preuzme plaćanje osiguranja za igrače, te isplaćuje plaće onim igračima koji se ozlijede tijekom igranja za reprezentaciju.

24.02.2012. 18:20:18
Novi komentar
nužno
nužno