« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 7 mjeseci
CALL OD DUTY

Ubij Fidela Castra - Amerikanci igricom razljutili Kubu

Igrači se probijaju kroz Rusiju, Vijetnam i Kubu i pokušavaju uhvatiti Fidela Castra u sklopu igre "Call of Duty: Black Ops"

Call of Duty: Black Ops
Više o

Fidel Castro

,

video igre

,

call of duty

Američka videoigrica u kojoj igrači pokušavaju ubiti kubanskog revolucionarnog vođu Fidela Castra izazvala je ogorčene reakcije na Kubi koja tvrdi da Sjedinjene Države pokušavaju virtualno ostvariti ono što im nije uspjelo u zbilji.

"Američka vlada pokušava virtualno ostvariti ono što nije postigla u više od 50 godina", piše na portalu kubanske vlade www.cubadebate.cu.

Dio igre smješten je u razdoblje Hladnog rata. Igrači se probijaju kroz Rusiju, Vijetnam i Kubu gdje u lovu na Castra po ulicama Havane otvaraju vatru na neprijateljske borce.

Kubanski dužnosnici tvrde da videoigrica "stimulira sociopatska stajališta" među američkom mladeži i odražava stvarnost jer je SAD više od 600 puta pokušao ubiti Castra otkako je on 1959. došao na vlast i Kubu pretvorio u komunističku državu.

Očekuje se da će nova igrica iz Acitvisionove serije Call of Duty: Black Ops postići velik uspjeh.

Fidel Castro (84), vodio je Kubu 49 godina do 2008., kada je zbog bolesti dužnost predao mlađemu bratu Raulu, a danas uglavnom u kolumnama komentira međunarodne zbivanja.(hina/metro-portal)

11.11.2010. 08:31:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ZarađujemMasno
    11.11.2010. 13:24
    Imaju pravo, šta ne ubijaju svoje predsjednike, nakaze jedne. Baš me zanima kako bi uopće izašla igra na tržište da se puca u obaminu ili prije buševu tintaru. Amerima je opće prihvaćeno da urokavaju sve po svijetu šta im padne na pamet pa makar u igricama. Al ako im je to sadisfakcija neka im bude jer poznato je da su oko 700 atentata napravili na Castra i nisu uspjeli možda uspiju u igrici.
  2. avatar
    xena
    11.11.2010. 14:00
    kad ce vise netko te amere spustit na zemlju?
Novi komentar
nužno
nužno