« Svijet
objavljeno prije 11 godina
MUSA IBRAHIM:

U zračnim napadima stradalo 100 libijskih civila

Zapadni vojni dužnosnici odbacuju navode o ubijenim civilima u operaciji zone zabrane leta nad Libijom

U zračnim napadima koalicijskih snaga stradali su i civili?
U zračnim napadima koalicijskih snaga stradali su i civili? (YouTube)
Više o

Libija

,

zračni napadi

,

civili žrtve

Libija je priopćila u četvrtak da je u pet dana zračnih udara ubijeno gotovo stotinu civila i optužila je zapadnjačke vlade da se bore na strani pobunjenika, piše Hina. Musa Ibrahim, vladin glasnogovornik, također je rekao da libijska vlada vjeruje da zapadne snage planiraju napasti mrežu televizijskih odašiljača, moguće kasnije u četvrtak.

"Ovo što se sada događa je to da se zapadne vlade bore na strani pobunjenika. To nije odobreno u rezoluciji UN-a", kazao je on u izjavi za novinare. "Dobili smo obavještajne informacije da će naša odašiljačka i komunikacijska mreža biti meta zračnih udara, moguće noćas... To će biti, ako se dogodi, vrlo nemoralno i ilegalno. To su civilni ciljevi".

Po njegovim riječima, gotovo stotinu civila je poginulo u zračnim udarima. Zapadni vojni dužnosnici odbacuju navode o ubijenim civilima u operaciji zone zabrane leta nad Libijom i zaštite civila od vladinih snaga. "Mi smo održali svoju riječ. Na snazi je primirje. Mi samo odgovaramo na zračne udare, što je naše pravo, a pobunjenici na istoku zemlje napadaju našu vojsku pod okriljem zračnih udara", ustvrdio je Ibrahim.

24.03.2011. 21:32:55
Novi komentar
nužno
nužno