« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec

U Zagrebačkim tramvajima ovih dana uživali Bugari

Zagrebački tramvaj izazvao je pravu senzaciju na ulicama Sofije

Umjesto Prečko uskoro bi moglo pisati npr. Krasna Polyana
Umjesto Prečko uskoro bi moglo pisati npr. Krasna Polyana (Vjekoslav Skledar/CROPIX)
Više o

hrvatski proizvodi

,

Zagrebački tramvaj

,

niskopodni tramvaj

U sklopu strategije jačanja gospodarske komponente hrvatske diplomacije, hrvatske tvrtke Končar i Gredelj u suradnji s hrvatskim veleposlanstvom u Sofiji predstavile su zagrebačke tramvaje bugarskom tržištu, priopćilo je danas Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija.

Zagrebački tramvaj izazvao je pravu medijsku senzaciju na ulicama Sofije i prije službene promocije. Od prošlog tjedna probno vozilo Končara i Gredelja vozi na dvije najprometnije gradske linije, a slika zagrebačkog tramvaja našla se u svim dnevnim novinama.

Probno će vozilo u Sofiji ostati mjesec dana, a u roku dva tjedna očekuje se raspisivanje javnog poziva za nabavu prvih dvadeset i pet novih vozila.

Pripreme za taj projekt počele su u svibnju ove godine, kada je na poticaj hrvatskog veleposlanstva u Bugarskoj delegacija grada Sofije posjetila Končar i grad Zagreb i potpisala ugovor o tehničkoj suradnji s Končarom.

Veleposlanstvo u Sofiji svakodnevno je sudjelovalo i u ostalim poslovima, od prvih kontakata do pribavljanja tehničkih podataka, uz organizaciju stručnih sastanaka, kaže se u priopćenju. (hina/metro-portal)

06.11.2008. 14:49:15
Novi komentar
nužno
nužno