« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci
kaos

U trgovački centrima minus 50

Mandi, City Centar, Konzum i Metro - bez grijanja, King Cross na minimumu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Karmen Mrkić, CROPIX)
Više o

trgovčki centri

,

nestašica plina

,

grijanje u trgovačkim centrima

Zbog mjera štednje u opskrbi plinom velik broj trgovačkih centara ostao je bez grijanja. U Udruzi trgovine pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) napominju kako je grijanje isključeno u trgovačkim centrima Mandi, Avenue Mall i City Centru One, dok je grijanje u King Crossu smanjeno te se razmišlja o prelasku na lož ulje.

U trgovačkom lancu Konzum kažu kako je plin isključen u većem broju njihovih malih i velikih prodavaonica, a tamo gdje je to moguće pokušava se alternativnim energentima zagrijati prostor. No, u Konzumu ističu da im to stvara velike poteškoće u poslovanju.

Trgovački lanac Metro Cash&Carry također je osigurao alternativni energent i grijanje nakon što su veleprodajni centri u zagrebačkom Jankomiru, Sesvetama i Osijeku početkom proteklog vikenda ostali bez plina kojim su se zagrijavali prodajne prostore.

U međuvremenu je problem otklonjen i osiguran je alternativni energent pa je ponovno uključeno grijanje. Tako se osječki i jankomirski Metro Cash&Carry griju već od nedjelje, 11. siječnja, dok će grijanje u sesvetskom centru biti uključeno danas.

Metro Cash&Carry veleprodajni centri u Zadru, Splitu i Rijeci griju se bez prekida, a s obzirom da koriste energente iz vlastitih spremnika, grijanje se odvija bez teškoća, navode iz tog trgovačkog lanca. (hina/metro-portal)

12.01.2009. 14:27:02
Novi komentar
nužno
nužno