« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Financijska pomoć studentima i učenicima

Počela je s radom zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Jure Mišković, CROPIX)
Više o

stipendije

,

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu

,

potpore studentima

,

nadareni studenti

Nacionalna zaklada za potporu učeničkom i studentskom standardu počela je danas s radom u svrhu financiranja najboljih i najuspješnijih studenata, ali i davanja potpore studentima deficitarnih zanimanja ključnih za gospodarski razvoj Hrvatske.

Novoosnovana zaklada ove će godine raspolagati s 11,5 milijuna kuna, a tim će se sredstvima financirati stipendije i nagrade, kao i potpora za prijevoz, smještaj i prehranu nadarenih učenika i studenata, priopćeno je iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Temeljni kapital zaklade iznosi 1,5 milijuna kuna, a njegovo povećanje financirat će se iz prihoda od temeljnog kapitala, darovnica, zakonom propisanih prihoda i drugih izvora. Uz to, Ministarstvo je u proračunu za 2008. za rad Zaklade osiguralo i dodatnih 2,5 milijuna kuna.

Na današnjoj sjednici za predsjednika upravnog vijeća Zaklade izabran je Vito Turšić te dva zamjenika Darko Tipurić i Ante Todorić. Osim njih, članovi upravnog vijeća su još i Petar Mladinić, Marko Jelić, Vanja Sutlić i Darinko Bago.

Zaklada je osnovana na temelju Zakona o osnivanju Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, donesenog na sjednici Hrvatskog sabora 12. listopada 2007.

Osnivač Zaklade je Republika Hrvatska, a prava i dužnosti osnivača obavlja Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. (hina/metro-portal)

12.01.2009. 14:34:07
Novi komentar
nužno
nužno