« Život
objavljeno prije 14 godina
BESKRAJNA USAMLJENOST

U svemiru nema mjesta za seks

Zapovjednik Discoveryja Alana Pointdexter tvrdi da među astronautima u svemiru nema i ne smije biti veza osobne prirode

astronauti mjesec svemir
astronauti mjesec svemir (Shutterstock)
Više o

seks

,

Međunarodna svemirska postaja

,

astronauti

,

Discovery

U prostorijama Međunarodne svemirske postaje (ISS) nema mjesta za romantiku, odgovorio je zapovjednik jedne NASA-ine letjelice na pitanje o tome što bi bilo kad bi astronautima bio dozvoljen seks u svemiru. "Mi smo skupina profesionalaca", rekao je Alan Pointdexter, zapovjednik shuttlea Discovery tijekom jednog posjeta Tokiju, izbjegavši tako dati izravan odgovor na pitanje jednog novinara što bi se zbilo kad bi se netko od astronauta usudio "ići tamo gdje još nitko nije bio".

"Mi se jedni prema drugima odnosimo s poštovanjem i imamo sjajan radni odnos. Veze osobne prirode... nisu problem", rekao je Pointdexter. "Mi ih jednostavno nemamo niti ćemo ih imati."

>> Astronaut Atlantisa dobio kćerkicu

>> U ISS-u se po prvi puta nalaze dvije žene

Zapovjednik Pointdexter i njegova šestočlana posada, među kojima je i prva japanska majka u svemiru Maoko Yamazaki, bili su u Tokiju na razgovorima o dvotjednoj misiji obnavljanja zaliha na ISS-u. Misija iz travnja bila je posebna utoliko što su u njoj po prvi put sudjelovale četiri žene; tri u letjelici te jedna na Postaji. Seks u svemiru može se činiti kao nešto nezamislivo, ali ako se sjetite slučaja NASA-ine djelatnice Lise Marie Nowak, koja je 2007. navodno vozila stotine kilometara diljem SAD-a noseći pelene za odrasle bez posjeta kupatilu kako bi se suočila s djevojkom kolege astronauta, bit će vam jasno da su i astronauti samo ljudi.

28.06.2010. 14:35:00
Novi komentar
nužno
nužno