« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 5 mjeseci
AKCIJA ORUŽANIH SNAGA

U snažnom bombardiranju u Jemenu poginulo 29 pripadnika Al Kaide

Topovska vatra s kopna i iz Adenskog zaljeva usredotočena je na područje oko grada Zindžibara kojeg nadzire islamistička skupina povezana s Al Kaidom

Fotografija vijesti
Više o

Jemen

,

bombardiranje

,

Adenski zaljev

,

Al-Kaida

Najmanje 29 pripadnika Al Kaide ubijeno je u ponedjeljak u žestokom bombardiranju njihovih položaja u području Zindžibara, središtu pokrajine Abijan, na jugu Jemena, rekao je u četvrtak mjesni dužnosnik, javlja Hina.

Topovska vatra s kopna i iz Adenskog zaljeva usredotočena je na područje sjeverno i sjeveroistočno od Zindžibara, grada koji su potkraj svibnja osvojili Pristaše šarije, skupina povezana s Al Kaidom, rekao je neimenovani dužnosnik.

"Tijela 29 pripadnika Al Kaide, poginulih u bombardiranju, pokopana su u Džaru", mjestu koje nadziru islamisti, dodao je.

Iz vojnih izvora doznaje se da je u sukobima s ekstremistima u blizini Zindžibara u srijedu navečer ubijen jedan vojnik, a četvorica su ozlijeđena.

Osim toga, petorica pripadnika Al Kaide poginula su u sukobu s vojskom u pustinjskom području Hadramuta. Sukob se dogodio dan nakon što je Al Kaida u Mukali otela i ubila jednog obavještajnog časnika.

22.03.2012. 15:37:57
Novi komentar
nužno
nužno