« Iza ogledala
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca

U škotskom zamku snimljen duh?

U škotskom zamku snimljen duh?
U škotskom zamku snimljen duh? (www.scienceofhauntings.com)
Više o

duhovi

,

Britanija duhovi

,

zamak Tantallon

Fotografija škotskog zamka Tantallon snimljena 2008. godine privukla je pažnju brojnih stručnjaka, jer za ono što je prikazano na slici nema brzog objašnjenja. Naime, stručnjaci su nakon analize potvrdili vjerodostojnost fotografija, a činjenica da u tom zamku ne postoje animatori koji se oblače u škotsku odjeću 14. stoljeća zakomplicirala je stvari.

'Autentičnost fotografije je potvrđena i zasigurno nije riječ o montaži. Ja sam inače skeptik kada su u pitanju fotografije na kojima se 'pojavljuju duhovi', ali ova je ipak privukla moju pažnju, jer sam 100 posto siguran da u zamku Tantallon nema vodiča koji su obučeni u takve odore, a zasigurno nema ni kostimiranih 'čudaka'', rekao je za britanske medije profesor Richard Wiseman. On se već duže bavi promatranjem natprirodnih pojava, a o ovoj slici prije mjesec je dana pokrenuo istragu.

Autor sporne fotografije, Christopher Aitchison, nije ništa zamijetio do povratka kući kada je nakon analize fotografija ostao šokiran spodobom koja ga je promatrala sa rešetaka ruševnog zamka.

U javnost su nakon poziva sa stranice www.scienceofhauntings.com ovih dana počele stizati fotografije iz svih dijelova Velike Britanije koje su prolaznici snimili većinom nesvjesni neobičnih prizora koji su prikazani na fotografijama. Stranica detaljno provjerava autentičnost podataka pa je tako provjerila i ovu fotografiju prije nego je objavljena.

Inače, zamak Tantallon datira još iz 14. stoljeća, a nalazi se u blizini rta North Berwick na istočnoj obali Škotske. (metro-portal)

31.03.2009. 09:40:18
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
 1. avatar
  dancica (autor)
  31.03.2009. 12:43
  čak i ako je frajer iz ovog stoljeća dovoljno je zastrašujuć!
 2. avatar
  tomo
  01.04.2009. 20:20
  Fotošopirano. 100%.
  :)
 3. avatar
  veko
  24.10.2009. 20:19
  sta je da je zaninljivo je
Novi komentar
nužno
nužno